Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

25/05/2018 10:41:47

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Actualitat

15/06/2017
Lectures: 974
L'Ajuntament dona suport a la campanya popular contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia

L'Ajuntament de Sant Feliu, amb els diferents partits polítics que en formen part al capdavant, dona suport al moviment popular sorgit aquests dies contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia a la ciutat. Els impulsors de la iniciativa són ciutadans i ciutadanes, al marge d'ideologies polítiques, que s'han mobilitzat amb motiu dels missatges que grups d'extrema dreta estan difonent al municipi amb motiu del trasllat del centre de culte musulmà del carrer de Ventura i Gassol, al barri Centre, fins a un local més gran al carrer de Joaquim Monmany, al barri de Can Calders. Per tal de rebutjar el discurs islamòfob i racista s'ha engegat una campanya de recollida de signatures en línia en defensa dels drets de totes les persones. Paral·lelament, s'ha confeccionat un manifest unitari contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia a Sant Feliu. A més, el 29 de juny es farà una concentració a la plaça de la Vila en defensa de la convivència.

Amb la recollida de signatures es pretén aconseguir el màxim número de suport d'entitats, organitzacions i persones a títol particular amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar la població i enfortir la lluita contra el feixisme i el racisme. 

D'altra banda, a través del manifest unitari redactat es subratlla que "el centre de culte porta 14 anys a la ciutat", constituint un "exemple de convivència entre el veïnat i de respecte escrupolós de la seva activitat a les ordenances municipals". El text també especifica que els grups d'extrema dreta estan utilitzant els atemptats terroristes dels darrers anys per justificar el discurs islamòfob i "culpar tota la població de confessió musulmana de les accions d'uns pocs assassins". En aquest sentit, el manifest demana la il·legalització d'aquests partits, el tancament de les seves pàgines web i xarxes socials, l'inici d'accions judicials a l'empara del Codi Penal per incitació a l'odi, així com la imposició de sancions per embrutar els carrers amb cartells i pintades. 

Assemblea antifeixista

El proper dimecres 21 de juny, a les 19 h, tindrà lloc al Centre Cívic Les Tovalloles una assemblea antifeixista oberta a la ciutadania per tal continuar avançant en la definició d'accions per aturar els discursos racistes i islamòfobs a la ciutat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar
Link to ObjectExecute action