Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/02/2023 11:16:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Oriol Sauleda, guanyador de la 43a edició del Premi de Poesia Martí Dot

20/03/2018
Lectures: 1736
Oriol Sauleda, guanyador de la 43a edició del Premi de Poesia Martí Dot

Oriol Sauleda Regada, de 24 anys i llicenciat en Filologia catalana, ha estat el guanyador de la 43a edició del Premi de Poesia Martí Dot 2017 amb el poemari 'El paller'. El lliurament del premi tindrà lloc aquest divendres 23 de març, a les 19.30 h, a la Biblioteca Montserrat Roig en el marc de la VII Setmana de la Poesia que se celebra a la ciutat del 13 al 26 de març. En el decurs de l'acte, organitzat per l'Ajuntament de Sant Feliu, el guanyador recitarà alguns versos del seu poemari i David Castillo, president del jurat del premi, farà una valoració de l'edició d'aquest any. L'acte comptarà també amb la presència de representants municipals.

Oriol Sauleda va ser molt present en la darrera edició d'aquest premi ja que va escriure l'epíleg del llibre 'La mà dins la roda', de Guim Valls, guanyador de l'edició anterior. El jove poeta, nascut a Sant Pol de Mar, ha participat en el certamen per primera vegada gràcies a l'amistat que l'uneix precisament amb Guim Valls. L'obra guanyadora de la 43a edició neix fruit de les transcripcions de les improvisacions poètiques que feia Sauleda i del seu treball d'escriptura. A més, Sauleda  actua aquest diumenge a la Sala Ibèria dins del marc de la VII Setmana de la Poesia amb l'espectacle "Nicomedes Mendes". 

El poeta aconsegueix amb aquest premi la publicació de la seva obra a la col·lecció de poesia de Viena Edicions, una dotació econòmica de1.500 euros i la participació en un mínim de dos recitals poètics organitzats per l'Ajuntament durant l'any 2018.


La millor participació de la història

En aquesta 43a edició del Premi de Poesia Martí Dot s'han presentat 22 poemaris, convertint-se així en la millor participació de la història del certamen. Els treballs han estat escrits per 11 poetes i 9 poetesses, ja que dos d'ells han presentat dos poemaris. Igual que en la passada edició, s'han presentat més homes, tot i que habitualment hi ha més participació de dones. Pel que fa a la procedència, els autors són d'arreu dels Països Catalans: 5 de les Illes Balears, 3 de València, 11 de Barcelona, 1 de Girona i 1 de Sant Feliu de Llobregat. Enguany, però, també s'han presentat dos poemaris d'Almeria.

El Premi de Poesia Martí Dot, convocat per l'Ajuntament, té com a objectiu promoure la creació literària en català i ajudar els joves poetes i poetesses a donar a conèixer la seva primera o segona obra. El certamen és obert a la participació de persones menors de 36 anys que presentin un recull de poemes originals i inèdits, escrits en català, en quantitat suficient per integrar un volum, aproximadament uns 300 versos.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior