Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
31/05/2020 03:31:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'Ajuntament - Comunicació

27/03/2020
Lectures: 1337
Sant Feliu centralitza a nivell comarcal a la Torre del Roser la impressió en 3D de viseres per personal sanitari

La situació generada pel coronavirus i les noves necessitats que han sorgit arran d'aquesta, com la de l'accés al material hospitalari, està propiciant el naixement de diverses iniciatives d'innovació ciutadana. Una de les més destacades al municipi és la liderada pel Club de Makers de Sant Feliu Innova, que impulsa la fabricació i distribució d'instruments sanitaris. Els makers estan fabricant viseres que funcionen com a equips de protecció individual, molt importants per a la seguretat i el correcte desenvolupament de la feina dels sanitaris. 

El col·lectiu també participa en la iniciativa Coronavirus Makers, una xarxa de més de 10.000 persones a tot el món, que té per objectiu crear instruments hospitalaris. Aquesta xarxa està coordinada a Catalunya per Daniel Cruz de l'Associació Tangencial, que també és un dels coordinadors del Club de Makers de Sant Feliu.
 

Un node de referència al Baix Llobregat

La Torre del Roser, on està ubicat Sant Feliu Innova, està esdevenint en aquesta situació excepcional un centre logístic del Baix Llobregat per posar el material sanitari a disposició dels centres de salut. L'Ajuntament ha posat a disposició de la xarxa Coronavirus Makers aquest equipament com a node de creació, recepció i distribució dels elements de protecció, i al llarg dels darrers dies ha fet una crida a la ciutadania per trobar persones voluntàries que puguin col·laborar en la seva gestió.

Diverses persones integrants de la Xarxa Santfeliuenca, una xarxa ciutadana de voluntariat en constant coordinació amb l'Ajuntament i la Creu Roja, s'han ofert per atendre aquesta demanda. Aquests voluntaris han començat aquest divendres 27 a la Torre del Roser tasques de recepció, inventari, desinfecció i muntatge, així com de preparació dels paquets que posteriorment els makers distribuiran pels centres hospitalaris.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar