Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/02/2023 11:01:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Sant Feliu aplica a partir d'aquesta nit les noves mesures per aturar l'increment de casos de Covid-19

15/10/2020
Lectures: 2975
Sant Feliu aplica a partir d'aquesta nit les noves mesures per aturar l'increment de casos de Covid-19

El Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Sant Feliu s'ha reunit aquest dijous, 15 d'octubre, per decidir l'aplicació a nivell local de les directrius anunciades ahir pel Govern de la Generalitat, que entren en vigor la nit de dijous a divendres i s'allargaran durant 15 dies amb l'objectiu d'aturar l'increment de casos de Covid-19 a Catalunya. Amb aquestes noves mesures es deixen sense efecte les resolucions aprovades en les últimes setmanes a nivell territorial, i unifiquen criteris a tot Catalunya. 

Entre d'altres, el Govern ha ordenat el tancament de bars i restaurants, i imposa noves restriccions d'aforament a comerços i actes culturals per frenar els contagis de coronavirus i preservar la salut de la ciutadania. L'executiu redueix al 30% l'aforament al comerç i als mercats, limita les activitats esportives als gimnasos i recomana limitar els desplaçaments que no siguin estricament necessaris. L'aplicació d'aquestes mesures per la segona onada del coronavirus es concreten a Sant Feliu en les següents restriccions i recomanacions:


Activitats d'hoteleria i restauració 

Queden suspeses les activitats de restauració, en tot tipus d'establiments, excepte l'entrega a domicili o recollida amb cita prèvia. Poden romandre oberts els serveis per a clients d'hotel, hospitals, residències, menjadors escolars i menjadors socials. A més, s'ha de reduir al 50% l'aforament en els espais comuns dels hotels. 


Comerços

Es redueix al 30% l'aforament dels comerços minoristes, excepte en el cas dels establiments comercials d'alimentació, de begudes, de productes higiènics, d'altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària, que han de reduir al 50% el seu aforament total permès. En tots els casos, s'ha d'establir una distància d'1,5 metres entre clients. De no ser possible, només podrà haver-hi un sol client dins de l'establiment. 

Els establiments de més de 400 m2 hauran d'obrir amb sistemes de control d'entrada i aforament a temps real, i establir fluxos per evitar creuaments.

D'altra banda, els establiments que ofereixen serveis que impliquin contacte físic (que no siguin mèdics) hauran de tancar, a excepció de les perruqueries, que sí podran romandre obertes amb les pertinents mesures de seguretat. Es prohibeixen específicament els serveis de tractament de bellesa.  


Mercat de marxants

Amb l'objectiu de controlar l'aforament i evitar aglomeracions, s'instal·laran punts de control als accessos del carrer Ramon i Cajal amb Armenteres i a Sant Josep amb Rupert Lladó. En aquests espais estaran habilitats punts de presa de temperatura per tal que la clientela assistent pugui constatar que no té febre abans d'accedir al mercat, i també se'ls facilitarà gel hidroalcohòlic.

En aquest sentit, s'apel·la a la responsabilitat individual i a la col·laboració ciutadana per al compliment d'aquestes mesures de seguretat, així com les relatives a la distància interpersonal mínima, a fer una única cua. o a pagar preferentment amb targeta o mitjans telemàtics.    


Parcs i jardins

Els parcs i jardins de Sant Feliu tancaran a les 20 h a partir d'avui. L'Ajuntament instal·larà, a més, cartells a les àrees de joc infantils on s'indicarà l'aforament màxim específic de cada espai per garantir que no se superi en cap cas aquesta quota. 


Activitats culturals, espectacles públics i activitats recreatives

L'aforament per aquest tipus d'activitats queda limitat al 50%, obligatòriament amb assignació prèvia de seient i amb un horari de finalització màxim a les 23 h. Tot i que segons aquesta normativa es podrien mantenir les activitats culturals programades, des de l'Ajuntament de Sant Feliu s'ha decidit ajornar la celebració de la Setmana del Patrimoni i del segon bloc de la Setmana de la Poesia. 

Els locals d'oci nocturn continuaran tancats al públic. 

D'altra banda, els equipaments municipals com Biblioteca, Arxiu, Casal de Joves, Cinebaix o Centres Cívics es mantindran oberts i amb continuïtat de les activitats programades per a grups estables.  


Equipaments esportius de caràcter lúdic

Es poden utilitzar les instal·lacions i els equipaments esportius de caràcter lúdic amb control d'accés i sense superar el 50% de l'aforament. Les competicions esportives no professionals queden ajornades, i es tanquen les pistes poliesportives obertes sense capacitat de control d'aforament.


Activitats de lleure educatiu

Es mantenen les activitats de lleure educatiu i les extraescolars, d'acord amb el pla de desconfinament de cada centre i amb les màximes precaucions.


Gent gran

Es mantenen les activitats programades per a gent gran. En tractar-se d'un dels col·lectius més vulnerables al coronavirus, des de l'Ajuntament s'han extremat les mesures per tal que la realització d'aquestes activitats es pugui dur a terme amb les màximes garanties de seguretat. 


Barbacoes

La zona de barbacoes de la Salut queda precintada, i es prohibeix fer ús d'aquestes i de la zona annexa.


Transport i desplaçaments personals

Es manté l'oferta de transport públic al 100%, incloses les línies de bus urbà SF1, SF2 i SF3. Quant als desplaçaments personals, es recomana a la ciutadania no sortir de casa si no és imprescindible i es recorda que les trobades, tant a l'àmbit públic com al privat, no poden ser de més de 6 persones.


Cerimònies

Els actes religiosos i les cerimònies civils tindran un aforament d'un 50% com a màxim.


Teletreball

Es prioritza l'aplicació de mesures de teletreball i entrades esglaonades a les empreses.


Entrada en vigor i durada de les noves mesures

Aquestes mesures entren en vigor la nit de dijous 15 a divendres 16 i s'allargaran durant 15 dies. Passat aquest període, i en funció de les xifres epidemiològiques, la Generalitat estudiarà la seva possible flexibilització o anul·lació i tornarà a fer un anunci. 

Des de l'Ajuntament es vetllarà per al compliment d'aquesta normativa, i es fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva per tal d'aturar l'increment de casos de Covid-19 al municipi.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior