Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/06/2021 07:18:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

Actualització: noves mesures contra la Covid-19 a partir del 7 de juny

07/06/2021
Lectures: 206
Actualització: noves mesures contra la Covid-19 a partir del 7 de juny

El PROCICAT ha aprovat una nova actualització de mesures que s'apliquen a partir del 7 i fins al 14 de juny. Entre les més destacades està l'ampliació de l'aforament fins al 70% en la celebració d'assemblees d'entitats esportives i per als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments.

Des de l'Ajuntament de Sant Feliu es fa una crida a la responsabilitat a la ciutadania per continuar complint de manera rigorosa les mesures de seguretat. Es continua instant a santfeliuencs i santfeliuenques, entre d'altres, a limitar l'activitat social, extremar les precaucions, i ajudar a mantenir el ritme de vacunació.

En negreta es marquen les modificacions a les mesures que entren en vigor a partir del 7 de juny:

Educació i lleure

Les classes a batxillerat i als cicles es mantenen presencials, juntament amb les d'infantil, primària, ESO i ensenyaments de règim general reglats. Es permeten les activitats extraescolars, esportives i de lleure que es duguin a terme dins o fora dels centres educatius, amb un màxim de 10 persones, a excepció de les que preservin el grup bombolla. Es permeten els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla. La restricció de 10 persones màxim també s'aplica en la formació no reglada.

Es poden celebrar actes de graduació dels i les estudiants universitàries (a universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya) en les mateixes condicions que les activitats culturals (70% aforament, asseguts, màxim 1.000 persones i fins a 3.000 a l'aire lliure o amb condicions de ventilació reforçada, mesures per evitar aglomeracions i amb assignació prèvia de seients i registre previ.

Actes religiosos

S'amplia l'aforament per als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres, al 70%.

Esport                                   

Els equipaments esportius a l'aire lliure i d'interior poden tancar a la 1 h, amb un 70% de l'aforament. A l'aire lliure es mantenen el control d'accés, les activitats sense limitació de 6 persones i sense necessitat de mascareta. Les activitats a l'interior requereixen de control d'accés i cita prèvia, ventilació reforçada, activitats sense limitació de 6 persones, i l'ús de mascareta en activitats grupals.

Els vestidors poden romandre oberts. No obstant, les entitats responsables de la gestió de les instal·lacions i els equipaments esportius han d'informar les persones usuàries que l'ús dels vestidors és excepcional per a les que utilitzin el servei de piscina, si n'hi ha, i per a les que no tinguin possibilitat de canviar-se en un altre espai d'ús privatiu i no compartit abans o després de l'activitat esportiva.

Es permet la celebració d'assemblees d'entitats esportives, culturals i, en general, d'entitats de base associativa, amb l'aforament limitat al 70% de l'autoritzat i amb un nombre màxim de 500 persones (fins a 1.000 en espais oberts o amb condicions de ventilació reforçada i mesures de control d'aglomeracions).

Hostaleria i restauració

Bars i restaurants poden obrir de forma ininterrompuda des de les 6 i fins a la 1 h, i poden servir sopars tant a l'interior com a l'exterior. L'aforament està limitat al 50% en interiors, al 100% en exteriors, i es limita a 6 el nombre màxim de clients per taula, una excepció a les trobades socials en altres àmbits que sí s'amplia fins a 10 persones. Es restableix el consum a la barra, dret, amb una separació interpersonal de 2 metres.

Comerç i empreses de serveis

Botigues i comerços no essencials, així com els centres comercials, poden obrir sense límit de superfície ni de metres quadrats amb un aforament del 70 %, i amb un horari de 6 a 1 h.

Reunions i sortides

La limitació és de 10 persones en trobades socials llevat que es tracti de convivents.

No obstant, les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent-hi els domicilis, es recomana que es restringeixin tant com sigui possible i es limitin a visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

Cultura

Els equipaments culturals ampliaran l'aforament fins al 70%, amb tancament fins a la 1 h, i aforament màxim 1.000 persones per sessió en interiors amb ventilació reforçada, control d'accessos i mobilitat, i de 3.000 a l'exterior. Es permeten les activitats culturals fora de la programació habitual. Es permet un 70% de l'aforament en activitats relacionades amb el joc, amb un màxim de 500 persones (fins a 1.000 en condicions de ventilació reforçades).

Per a més informació, consulteu les mesures al Canal Salut.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior