Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 01:57:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

La Comissió de Seguiment del Pacte de Ciutat avalua el seu estat actual i presenta els principals projectes desenvolupats

06/10/2021
Lectures: 327
La Comissió de Seguiment del Pacte de Ciutat avalua el seu estat actual i presenta els principals projectes desenvolupats

Dilluns 4 d'octubre s'ha celebrat al Centre Cívic Les Tovalloles la sisena reunió de la Comissió de Seguiment del Pacte de Ciutat, l'òrgan que vetlla pel compliment de les accions decidides en aquest acord que té com a objectiu fer front a les conseqüències del coronavirus a la ciutat, i que per la seva rellevància ha estat incorporat com un eix amb entitat pròpia al Pla d'Actuació del Mandat (PAM).

L'alcaldessa Lídia Muñoz va donar inici a la sessió a la que van assistir membres del Govern, portaveus dels grups municipals, i representants dels agents socials i econòmics del municipi com a integrants del Pacte, que vetllen pel compliment dels objectius i compromisos establerts. En la reunió es van presentar els principals avenços de les línies d'actuació i els projectes que configuren el Pacte de Ciutat i, a petició de les persones integrants de la Comissió, es van explicar amb major detall iniciatives com el Pla d'Inclusió Digital.

Estat de la despesa segons tipologia de finançament

En la sessió es va presentar el pressupost d'inversió previst en el Pacte, que és de 7,8 milions d'euros, dels quals 5.938.000 formen part del total compromès (76%), i 1.862.000 resten pendent d'execució. Pel que fa al romanent, el total dels recursos de l'Ajuntament no ordinaris previst és de 3 milions d'euros, dels quals el total compromès és de 2,5 milions d'euros i resten pendent d'execució 500 mil euros. La quantia prevista provinent d'altres administracions ascendeix a 1.948.000 euros, dels quals de moment se n'ha executat un 18% i resta pendent de desenvolupar el 82%.

Estat d'execució de les actuacions

Des de la darrera reunió de la Comissió de seguiment, realitzada el 5 de juliol passat, han augmentat a bon ritme el nombre d'actuacions finalitzades, i continuen reduint-se aquelles en execució o pendents d'iniciar. El Pacte de Ciutat ja ha portat a terme més de la meitat d'accions previstes, concretament el 52,2%, el que representa un augment del 7,3% respecte al juny de 2021. Pel que fa a les actuacions que s'estan executant conformen el 37,7% del total (una reducció de l'1,5% respecte al juny), i només resta pendent d'iniciar un 10,1% d'iniciatives contemplades en el Pacte, el que suposa una variació del 8% comparat amb la situació de fa 3 mesos.

Avenços destacats

Més enllà de les dades globals, durant la reunió també es va explicar en detall aquelles accions més rellevants a petició de les persones integrants de la Comissió. Destaca amb entitat pròpia el Pla d'Inclusió Digital, que des de la seva posada en marxa al maig d'aquest any ja ha desenvolupat 288 hores de formació en els 18 tallers que s'han portat a terme, entre d'altres accions que contemplen garantir la igualtat d'oportunitats en matèria de drets digitals. També es va donar compte del desplegament de polítiques d'habitatge en el municipi, que inclou projectes com una línia d'ajuts al per al pagament del lloguer, entre d'altres.

Les persones integrants de la Comissió van poder veure els avenços assolits en altres projectes com la campanya de control a vehicles de mobilitat personal portada a terme per Policia Local i Trànsit; la cessió de 50 ordinadors a escoles i entitats de la ciutat per millorar-ne la connectivitat i donar una segona vida al material informàtic renovat; el projecte de moneda local, presentat als negocis locals per fomentar el comerç de proximitat i millorar-ne la digitalització; o els ajuts per donar suport a famílies, cofinançant serveis terapèutics especialitzats.

Seguiment del Pacte de Ciutat

La Comissió de Seguiment és un dels dos instruments amb que s'ha dotat al Pacte de Ciutat per avaluar de manera continua i periòdica el grau d'assoliment dels seus objectius. La ciutadania també pot participar en aquest seguiment de forma activa a través de l'aplicatiu de comptes Midenet, que es pot consultar al portal de transparència del web municipal, i on es poden consultar tots els indicadors associats a cada actuació i el seu grau d'assoliment.

Un instrument per no deixar ningú enrere

El Pacte de Ciutat va néixer per afrontar de manera unitària els reptes de futur a Sant Feliu una vegada finalitzada la fase de confinament. Aprovat per unanimitat en el ple extraordinari del 14 de maig, el Pacte és la culminació d'una ronda de contactes del Govern amb tots els agents polítics, socials i econòmics de Sant Feliu, i del treball conjunt dels i les representants públics. 

El seu desenvolupament contempla avançar en totes les línies d'actuació sempre des d'una perspectiva d'equitat i justícia social, prioritzant iniciatives com les ajudes d'emergència, les línies d'ajudes a comerç i empresa o garantir l'accés als subministraments bàsics, entre d'altres. En el document també s'explicita la necessitat de construir un model de ciutat que reforci la salut i les cures, tot vetllant per una ciutat més sostenible, més habitable i més cohesionada. Això comportarà el desplegament d'una sèrie d'actuacions que vetllin per tenir cura dels efectes que la crisi de la Covid-19 pugui generar en l'espai públic i els seus usos. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior