Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2024 08:23:53

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

El ple de març aprova el I Pla Local de diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Feliu

30/03/2023
Lectures: 1331
El ple de març aprova el I Pla Local de diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Feliu

Dijous 30 de març es va celebrar el ple ordinari de març a la Sala de Plens de l'Ajuntament. La Junta de Portaveus va aprovar la moció d'adhesió al manifest del Consell de Dones de Sant Feliu, per commemorar el dia 8 de març 'Dia Internacional de les Dones'.

Es va aprovar el I Pla local per a la diversitat afectiva, sexual i d'expressió de gènere, 2022-2025, amb els vots a favor de Sant Feliu en Comú Podem, ERC, PSC, Cs, Tots Som Sant Feliu, Veïns per Sant Feliu, i l'abstenció del regidor no adscrit. El document pretén fer un pas endavant en la protecció i la promoció dels drets de les persones LGTBIQ+ en general, i d'aquelles residents al municipi de Sant Feliu en particular.

En l'apartat de mocions d'àmbit general, el consistori va aprovar per unanimitat una moció per reconèixer la il·legitimitat i la il·legalitat dels Tribunals franquistes, i les seves condemnes. També es va presentar una altra moció de suport a la renda bàsica universal i el Pla pilot de la renda bàsica universal, aprovada amb els vots de l'equip de govern i Cs, el vot en contra de PSC i VSF, i les abstencions de TSSF i el regidor no adscrit.

En l'àrea de Govern Obert i Serveis Generals es va aprovar retirar el punt de la modificació de crèdit 1/2023 amb els vots a favor de l'equip de govern, 
PSC, Cs, Tots som Sant Feliu i el regidor no adscrit, i el vot en contra de Veïns per Sant Feliu.

D'aquesta mateixa àrea es va aprovar des del punt 5 fins al 46 de l'ordre del dia, sobre el reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses operacions comptables, amb els vots a favor de l'equip de govern, l'abstenció de Tots som Sant Feliu, i els vots en contra de PSC, Cs, Veïns per Sant Feliu i del regidor no adscrit. 

També es van aprovar les tarifes de la Piscina Municipal de l'Escorxador amb els vots a favor de Sant Feliu en Comú Podem, ERC, l'abstenció de Tots som Sant Feliu i del regidor no adscrit, i els vots en contra de la resta de grups. El punt incloïa les tarifes d'abonaments amb tarifació social, així com el preu de les entrades puntuals que haurà d'aplicar el concessionari. 

Amb l'abstenció de Tots som Sant Feliu i els vots a favor de la resta de grups municipals es va fixar en 7 euros el preu públic del llibre 'La rosa de foc', que es va presentar en el marc de La Fira de 2022.

El Ple va aprovar la compatibilitat per desenvolupar una segona activitat a un treballador i una treballadora municipals, dret del que poden gaudir sempre que aquesta s'atingui a llei. Va ser possible amb els vots a favor de Sant Feliu en Comú Podem, ERC, PSC, Cs, Tots som Sant Feliu, l'abstenció de Veïns per Sant Feliu, i el vot en contra del regidor no adscrit.

L'últim punt de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals va tractar sobre la renúncia de l'Associació de Veïns de Can Calders a una subvenció. L'ajut estava destinat al desenvolupament del projecte 'Una mirada al futur del barri de Can Calders', i estava dotat amb 2.000 euros. El punt es va aprovar amb els vots de tots els grups municipals, tret de l'abstenció de Veïns per Sant Feliu.

En l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials, es va aprovar el document d'estratègia per a la Governança col·laborativa en l'àmbit de la convivència, amb els vots a favor de Sant Feliu En Comú Podem, ERC, C's, l'abstenció de PSC, Tots som Sant Feliu, Veïns per Sant Feliu, i el vot en contra del regidor no adscrit. El text planteja com a grans línies mestres el reforç dels mecanismes de mediació o el desenvolupament d'una xarxa local per a la convivència, entre d'altres.

En l'àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica es va aprovar definitivament l'ordenança de protecció i tinença d'animals, amb vots de l'equip de govern, PSC, Cs, Veïns per Sant Feliu, i l'abstenció de Tots som Sant Feliu i del regidor no adscrit.

Després d'aprovar el tractament per urgència amb els vots a favor de tots els grups, el ple va tractar l'aprovació del Pla d'emergències en situacions de sequera a Sant Feliu. Aquestes mesures, que es poden consultar en el ban municipal, van comptar amb el suport unànime de tot el consistori.

Comparteix
Salta a la part superior