Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/02/2024 15:01:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Efectius de la Policia Local realitzen diverses formacions per millorar en la detecció i atenció a la violència masclista

04/11/2021
Lectures: 1430
Efectius de la Policia Local realitzen diverses formacions per millorar en la detecció i atenció a la violència masclista

Policia Local continua capacitant-se i implicant-se en processos de millora per oferir una atenció de qualitat als ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu. Durant aquesta setmana s'han programat una sèrie de formacions relacionades amb la violència masclista i la mediació ciutadana per oferir recursos, conscienciar i sensibilitzar, tant a nivell jurídic com assistencial, els i les agents.

Dimarts 2 de novembre la prefectura de Policia Local va acollir una formació amb membres del SIAD municipal, que van presentar diversos recursos especialitzats adreçats a les dones en situació de violències masclistes. A continuació, tècniques del Servei d'Intervenció Especialitzada de la Generalitat van oferir als efectius presents la xerrada 'Detecció i atenció a la violència masclista des de les policies locals', dividida en dues parts. En la primera, la psicòloga forense Maria Jesús Rodríguez, directora del SIE Baix Llobregat, va parlar dels aspectes psicosocials, i en la segona meitat de la formació, l'advocada especialitzada en violència de gènere Maite Estrach va identificar els aspectes jurídics més rellevants relacionats amb la lluita contra la violència masclista.

La capacitació dels i les agents ha continuat dijous 4 de novembre amb una xerrada a càrrec del Servei de mediació municipal, que contribueix a la millora de la convivència i la gestió dels conflictes existents o prevenció de conflictes futurs. En la trobada, el psicòleg i mediador Raül Villar ha explicat la funció de les persones mediadores i les seves intervencions, i ha donat pautes per incentivar la cultura de pau de la gestió dialogada i constructiva de conflictes en el dia a dia de la Policia Local, identificant entre d'altres els casos mediables i no mediables, o qui i com es pot sol·licitar una mediació.

La capacitació en temes d'especial rellevància comunitària de Policia Local forma part de les accions impulsades per a una millora contínua del servei, com la creació del Servei d'Atenció a la Víctima, adreçat a les persones vulnerables per qualsevol situació. Aquestes actuacions donen resposta als objectius estratègics contemplats en el Pla d'Actuació del Mandat que vetllen per garantir la convivència i fomentar la seguretat ciutadana.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior