Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/10/2023 02:32:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

El ple de maig aprova el Pla de Memòria Democràtica de Sant Feliu

27/05/2022
Lectures: 1697
El ple de maig aprova el Pla de Memòria Democràtica de Sant Feliu

La sessió plenària de maig, celebrada dijous 26 a la Sala de Plens de l'Ajuntament, va començar amb la denúncia mensual contra la violència masclista a càrrec de la Penya Recreativa de Sant Feliu.

En l'apartat de mocions d'àmbit local, es va aprovar per unanimitat una proposta de l'Alcaldia d'Adhesió a la Declaració per a uns municipis i comunitats cuidadores. El text proposa impulsar polítiques públiques locals que situïn les cures en el centre del debat i de l'acció municipal des d'una perspectiva de democratització de la cura i de corresponsabilització d'homes i dones.

També va rebre el suport de tot el consistori la Declaració del Consell de les Dones de Sant Feliu amb motiu del 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones. El text demana, entre d'altres, garantir l'accés de les dones a una informació veraç en tot el que fa referència a la seva salut.

El ple va rebutjar la moció del grup municipal Tots Som Sant Feliu d'adhesió de Sant Feliu de Llobregat a l'Associació de Municipis per la Independència, amb els vots favorables d'ERC, l'abstenció d'En Comú Podem i el vot contrari de la resta de grups i del regidor no adscrit.

La moció per a la protecció del Parc Natural de Collserola, presentada per Tots Som Sant Feliu i el PSC, va rebre el suport de tots els grups i el vot en contra del regidor no adscrit. El text insta la Diputació de Barcelona, l'AMB i el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat a donar suport al desenvolupament del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNAT), entre d'altres acords.

En l'apartat de mocions d'àmbit general, la proposta presentada pel PSC contra l'ocupació il·legal i conflictiva d'habitatges al municipi va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups i del regidor no adscrit, i el vot en contra de l'equip de govern. La moció va suscitar un intens debat arran de la intervenció al ple d'un representant de la PAH que va expressar el descontentament de la plataforma amb la moció.

En l'àrea de Govern Obert i Serveis Generals, el ple va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdit de diverses operacions comptables, amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i el vot contrari de la resta de grups i del regidor no adscrit. També es va acordar denegar la declaració d'especial interès o utilitat municipal de les obres d'adequació i reforma d'un habitatge aïllat, ubicat al carrer Constitució número 13 de Sant Feliu, per a l'execució de les quals es va concedir llicència d'obres majors segons acord de La Junta de Govern Local del 23 de març de 2022. El punt va rebre el suport de tot el consistori excepte l'abstenció de Tots Som Sant Feliu.

En la mateixa àrea, el ple va aprovar retornar la garantia definitiva del contracte del servei de manteniment i neteja dels espais verds públics, l'arbrat i la xarxa de reg de tot el terme municipal de Sant Feliu, amb el vot a favor de tots els grups excepte l'abstenció de Tots Som Sant Feliu i el vot contrari del regidor no adscrit.

L'actualització del Reglament de funcionament del Consell Municipal de Cultura per donar resposta a les noves necessitats sorgides en aspectes d'organització i funcionament i a la seva adequació a les especificacions del nou reglament de participació ciutadana aprovat al Ple de 22 de novembre de 2018, va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups excepte l'abstenció de Ciutadans i Tots Som Sant Feliu, i el vot contrari del regidor no adscrit. Amb l'entrada en vigor d'aquesta versió del Reglament quedarà derogada la versió anterior aprovada pel Ple municipal de 26 de novembre de 1998.

Les subvencions de suport a activitats ciutadanes, en règim de concurrència competitiva, del Programa de Participació Ciutadana i Convivència de Sant Feliu per a l'any 2022, van tenir el suport majoritari del ple, amb l'única excepció del vot contrari del regidor no adscrit.

En l'àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials es van concedir subvencions, de concurs, per a l'any 2022, a diverses entitats dels àmbits de Joventut, Salut Pública, Gent Gran, Persones amb Discapacitat, Cooperació Internacional, Educació Transformadora per a la Ciutadania Global (Sensibilització) i Cultura. Els ajuts es van aprovar amb el vot favorable de tots els grups i el vot contrari del regidor no adscrit.

El ple també va acordar, amb els vots favorables de tots els grups i el vot contrari del regidor no adscrit, concedir subvencions finalistes a l'entitat ACR Casino Santfeliuenc i a l'Associació de Disminuïts Físics de Sant Feliu de Llobregat per a activitats corresponents a l'any 2022. Amb el mateix suport es va concedir una subvenció a l'entitat Ateneu Santfeliuenc per al Programa anual d'activitats de suport a la cultura popular i tradicional catalana i per al cicle ContraBaix a Sant Feliu, corresponents al 2022.

En la mateixa àrea es va aprovar el Pla de Memòria Democràtica de Sant Feliu de Llobregat, que pretén ser una eina útil per idear diverses línies d'actuació amb voluntat científica i divulgativa, posades al servei de la consolidació dels valors democràtics. El Pla va rebre el suport de tots els grups i un únic vot contrari del regidor no adscrit.

En la mateixa línia, el ple va acordar sol·licitar l'adhesió del municipi de Sant Feliu a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica de Catalunya, amb la incorporació de les restes del refugi antiaeri del Parc Nadal. Aquest punt va rebre el vot favorable de tots els grups excepte l'abstenció de Ciutadans i de Tots Som Sant Feliu, i el vot contrari del regidor no adscrit.

En l'àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica es va aprovar la gestió ordinària i de contingències d'escenaris complementaris a les obres del soterrament d'ADIF a Sant Feliu. En el mateix punt s'acorda crear l'Equip Director, encarregat de dirigir les accions durant les situacions estratègiques i de contingència i la seva recuperació, així com l'Equip de Seguiment Operatiu i Gestió d'Avisos, encarregat de fer seguiment de la correcta implantació del Pla.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior