Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/06/2024 01:33:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Una agent de la Policia Local de Sant Feliu, distingida amb la medalla al mèrit

23/03/2023
Lectures: 2252
Una agent de la Policia Local de Sant Feliu, distingida amb la medalla al mèrit

Aquest dijous, 23 de març, s'ha celebrat al Palau de Congressos d'Albacete l'acte de lliurament de les distincions nacionals a l'actuació de les policies locals, que enguany ha reconegut la tasca d'una agent de la Policia Local de Sant Feliu amb la medalla al mèrit amb distintiu blanc. El ministre espanyol d'Interior Fernando Grande-Marlaska ha presidit la cerimònia, organitzada per l'associació Unijepol i la Federación Española de Municipios y Provincias, que ha comptat amb la presència de l'agent guardonada, Leticia Moreno, del regidor de Seguretat Ciutadana Manel Martínez, i del cap de la Policia Local.

Moreno és actualment la responsable del Servei d'Atenció a les Víctimes (SAV), que entre d'altres actuacions va facilitar la detenció d'un agressor a França, així com la protecció i serveis necessaris a la família de la víctima. Els fets es van iniciar quan el SAV va rebre una trucada al telèfon d'atenció a les víctimes, 936661543, d'una veïna que alertava de la situació de possible maltractament que una familiar patia a París per part del seu marit. Els serveis tècnics del SAV es van reunir amb la denunciant, qui va aportar gravacions en què es podia comprovar tant com es perpetraven actes de maltractament i vexació, com la crida d'ajut immediat per sortir d'aquesta situació per part de la víctima.

La medalla al mèrit amb distintiu blanc és el darrer reconeixement a un dels serveis destacats que impulsa el cos de la Policia Local a Sant Feliu. Segons els indicadors presentats en la darrera Junta Local de Seguretat, al llarg de 2022 el servei ha desenvolupat 401 actuacions, 166 de les quals estaven relacionades amb persones grans, 77 amb casos de violència masclista, i 43 de violència domèstica. El SAV ha participat també en 251 reunions de coordinació transversal amb altres serveis i institucions, per tal d'impulsar projectes com l'elaboració del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA), o la creació de la Guia local per fer front als maltractaments a les persones grans, entre d'altres.

Consolidació d'un servei que ofereix assistència integral a dones i famílies

El Servei d'Atenció a les Víctimes (SAV) és una iniciativa implementada per la Policia Local de Sant Feliu, que s'adreça a les persones vulnerables per qualsevol situació, o amb problemàtiques derivades tant de la violència de gènere, com de tota violència relacionada amb discriminació, odi o intolerància.

Es tracta d'un servei que, com posa de manifest aquesta gestió, pot atendre situacions diverses amb el denominador comú de la violència, tant de les pròpies víctimes que la pateixen com de persones properes que puguin sentir-se amenaçades i decideixen confiar en un servei referent i proper.

La ciutadania pot adreçar-se a aquest servei de manera segura i confidencial trucant al telèfon 936661543, o enviant un correu electrònic a policialocal.sav@santfeliu.cat.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior