Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/06/2024 14:53:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

3, 2, 1... Coneix Collserola amb rutes interactives al teu mòbil

11/02/2014
Lectures: 6569
3, 2, 1... Coneix Collserola amb rutes interactives al teu mòbil

Coneixeu la serra de Collserola? Us proposem descobrir els seus paisatges, flora, fauna, història, mitjançant els QR's i la realitat augmentada.

L'objectiu del projecte ha estat incentivar la descoberta dels seus diferents ambients i les seves espècies singulars, els espais d'interès geològic, el coneixement dels masos i paratges santfeliuencs i vincular la descoberta del medi natural amb l'ús de les noves tecnologies com a eina per al seu coneixement i apropiació ciutadana. 

El projecte, consultable al lloc web www.santfeliu.cat/itineraris, ha suposat introduir aquestes tecnologies (codis QR i Realitat Augmentada) a la senyalètica informativa i de guiatge, properament disponible, en senders, pistes i camins del Parc Natural de la Serra de Collserola, al municipi de Sant Feliu de Llobregat.

QRs a Collserola. Aquests codis els trobarem físicament en la senyalètica de les rutes i ens oferiran d'immediat informació ampliada de la flora, fauna, espais geològics, masies i valors patrimonials. Per llegir un codi QR es necessari un dispositiu amb càmera de fotos i un lector compatible. Els trobareu disponibles amb la majoria de telèfons smartphones de manera gratuïta.

Realitat augmentada. Amb aquesta tecnologia el que farem és que en la pantalla del nostre dispositiu veurem una imatge real acompanyada d'informació addicional (fotos, vídeo, accés a informació al Web, locucions,...). De nou en aquest cas disposar d'un dispositiu mòbil amb connexió GPS i càmera amb l'aplicació Layar instal·lada. Obrirem la capa "CollserolaSF" i l'aplicació mostrarà els punts d'on es podrà anar descobrint els elements naturals, etc.

 

Layar

 

Amb la realitat augmentada només cal que desplaçar-se per poder obtenir tota la informació sobre cada recurs: accés a un espai web on llegir la informació, accés a un mapa que guiarà des del punt on sou fins al lloc on es troba l'element…

El projecte desenvolupat us proposa un recorregut per Collserola amb tres itineraris de descoberta: dues rutes circulars amb origen a l'àrea de lleure de la Salut, i una tercera ruta "anella" de les anteriors, de major recorregut i abast, per tal d'arribar a alguns punts d'interès elevat per a escolars i resta de la població.

El lloc web del projecte també incorpora un mapa interactiu d'itineraris.

Depenent de si l'usuari es connecta des d'un dispositiu mòbil o ordinador d'escriptori, se li carrega una versió o altra de la pàgina web.

Des de Sant Feliu Innova considerem que aquest projecte de ciutat fomenta la vinculació entre la descoberta del medi natural i l'ús de les noves tecnologies com a eina per al seu coneixement, per això us proposem descobrir aquests itineraris amb el recolzament tecnològic d'aquestes rutes interactives.

"Coneix Collserola" és un projecte desenvolupat amb una subvenció per a espais naturals protegits del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, i amb cofinançament de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, que ha realitzat, des de la nostre ciutat i liderant tot un equip de treball local, l'empresa PovArt Estrategia Digital, una de les iniciatives emprenedores que treballa al centre Co-Work-TIC , l'espai de coworking de Sant Feliu.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior