Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/06/2024 16:53:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Neix un Code Club a Sant Feliu

17/05/2016
Lectures: 9241
Neix un Code Club a Sant Feliu

Sabeu què és un Code Club? Una xarxa de clubs de programació d'ordinadors per a nens i joves, que es nodreix de voluntaris que aporten el seu coneixement organitzant diferents activitats.

A Sant Feliu s'inicia el Code Club Sant Feliu fruit de la col·laboració de la Biblioteca Montserrat Roig, l'Associació CRIDEM Educa i el departament municipal Sant Feliu Innova. El lloc de trobada serà el centre col·laboratiu de la segona planta de la Torre del Roser i la seva activitat s'iniciarà els dijous a la tarda del proper mes de juny. 

Cada cop hi ha més Code Clubs repartits per Catalunya i ara n'arriba un a Sant Feliu!  

Els Code Club són espais gratuïts que desenvolupen les seves activitats en horari extra-escolar, en forma de "clubs de codi" o "codeclubs" i estan organitzades, dinamitzades i gestionades per voluntaris

Per què és important aprendre a programar des de petits? Per què tanta dèria amb el pensament computacional? Els responsables de la iniciativa global Code Club ho tenen molt clar: 

"En un món cada dia més digital, saber programar és una habilitat molt important. Avui en dia, no n'hi ha prou sabent utilitzar un ordinador, editar textos, plantilles o navegar per Internet. Els nens haurien de saber com funcionen les eines que utilitzen a diari".

Aprendre a programar no només és útil per als nens que volen dedicar-s'hi de grans, sinó que també pot ajudar a desenvolupar altres habilitats com la resolució de problemes, el raonament lògic o contribuir a altres ciències relaciones com la matemàtica. A més a més, programar pot ser molt divertit!"

Un Code Club no és una escola. És un lloc de trobada en un ambient distès on cadascú va avançant mica en mica en funció dels seus interessos, és a dir, una comunitat. La  filosofia del Code Club és utilitzar la diversió com a eina fonamental per estimular la creativitat i l'aprenentatge autònom dels infants i joves. Els participants van adquirint nous conceptes relacionats amb la programació a través de la realització de petits videojocs, animacions o pàgines web. 

Els objectius dels Code Club Sant Feliu són:

  •  Ajudar als infants i joves, especialment nens i nenes d'entre 10 i 12 anys, a desenvolupar el pensament computacional que és de gran ajuda per començar a treballar competències en la programació d'ordinadors. 
  • Treballar de forma col·laborativa la creativitat, la planificació i el pensament crític a través de la programació de jocs. 
  • Incentivar les vocacions científico-tecnològiques entre els infants. 
  • Permetre la intervenció de les famílies en el procés d'aprenentatge. 

 

La idea original dels Code Clubs va sorgir a l'abril de l'any 2012 al Regne Unit, de la mà de la Clare Sutcliffe i la Linda Sandvik. Contra tot pronòstic, en menys d'un any es van crear més de 800 clubs repartits per tot el Regne Unit. 

El codeclubcat.org és la comunitat global Code Club a Catalunya que ja agrupa més de 57 clubs creats amb l'objectiu de donar l'oportunitat a tots els nens i joves d'aprendre a programar, la major part de centres són biblioteques i escoles. 

Us hi apunteu? Hi voleu col·laborar com a voluntari?Sigui quina sigui la vostra proposta  la podeu fer arribar a codeclubsantfeliu@gmail.com

Com pots ajudar-nos? Necessitem voluntaris amb coneixements informàtics que vulguin participar en el Code Club Sant Feliu però també dissenyadors gràfics, il·lustradors, programadors de pàgines webs, divulgadors, hackers...

El dimecres 25 de maig, de 17.30 a 19.30 hores es realitzarà una jornada de portes obertes per conèixer el Code Club de Sant Feliu així com els altres 2 clubs de Sant Feliu.

Aquesta iniciativa es complementa a la ciutat de Sant Feliu amb la posada en marxa d'altres dues comunitats: El Club de Makers i el Club Media. 

Tots aquests clubs no són espais, són comunitats de persones i un entorn multidisciplinari que aposta per la filosofia del treball col·laboratiu i el coworking, propiciant un entorn on crear amb audiovisuals, robòtica, mecànica, programació i disseny. 

El Code Club Sant Feliu portarà a terme les seves activitats tots els dijous, de 17.30 a 19.30 h. a la segona planta de la Torre del Roser.

Aquí us deixem el primer tastet d'activitats per al proper mes de juny:

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior