Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/04/2024 21:31:13

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Jornada "Ús segur de les xarxes socials: infants i joves"

24/11/2011
Lectures: 6423
Jornada "Ús segur de les xarxes socials: infants i joves"
L'ús de les xarxes socials: infants i joves.

El fàcil accés a tota la informació d'Internet, l'ús i tractament de dades personals i la seguretat a la Xarxa són temes que amoïnen a molts usuaris.

Són diverses les preguntes que s'acostumen a sentir entre els pares, mares i comunitat educativa: "He de permetre que el meu fill de 10 anys tingui un compte de Facebook?", "em costa molt que no estigui a les xarxes socials quan estudia. Què puc fer?", "li serveix d'alguna cosa tenir accés a tanta informació que potser no pot ni sap tractar?", "realment pot penjar fotos seves i dels seus amics en un lloc públic?"

A l'any 2010 un 63,3% dels menors disposava de compte de correu electrònic i un 51,5% participava activament a xarxes socials com Facebook i serveis de missatgeria instantània com Messenger.

El dimecres 30 de Novembre a les 19:30 a l'Auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat (C/ Falguera, 6) tindrà lloc la Xerrada-Col·loqui amb consells i recomanacions sobre la Seguretat dels menors a Internet adreçada a mares, pares, educadors, i ciutadania sensibilitzada amb el tema, i oferirà eines i recursos per a que els infants i joves puguin navegar a Internet i utilitzar les xarxes socials amb seguretat.

L'acte l'obriran les paraules de Manel Carrión, regidor de Noves Tecnologies. A continuació s'exposaran les ponències de Mireia Usart i Alicia Cañellas, creadores de l'empresa d'innovació educativa EduCoLab SCP, amb "Consells sobre seguretat i Internet per a l'entorn familiar i escolar", i la presentació del consultor Jordi Batlle es centrarà en "La privacitat a les xarxes socials, què hem de tenir en compte?". La intervenció d'EduCoLab aportarà una visió pedagògica de l'ús d'Internet dels nostres infants i joves mentre que la d'en Jordi Batlle prendrà un caire més tècnic de la seguretat i privacitat a la Xarxa dels menors.

 L'ús de les xarxes socials: infants i joves.

A la posterior taula rodona, de 20.20 a les 21 hores i amb la moderació de Mireia Aldana la Regidorad'Educació, participaran els ponents i representants de l'AMPA de l'Escola Gaudí i l'AMPA Salvador Espriu i membres de la comunitat educativa de l'escola Mare de Déu de la Mercè.

Es lliurarà als assistents documentació de la campanya "A Internet posa-hi seny" del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).

Per assistir a la xerrada gratuïta, co-organitzada per la Regidoria de Noves tecnologies de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, EduCoLab i Jordi Batlle, cal inscriure's a www.santfeliu.cat/seguretateninternet o fer-ho presencialment al Punt Tic del Palau Falguera.

Les 100 primeres persones inscrites obtindran l'obsequi d'un lector de DNI electrònic si els passen a recollir a la recepció de l'auditori abans de l'acte.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior