Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/02/2024 01:22:51

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Maker League: els quatre de grups de treball ja han començat a idear i treballar

21/09/2018
Lectures: 2327
Sant Feliu Maker League: els quatre de grups de treball ja han començat a idear i treballar

Gamificació de les fonts públiques, espai d'oci i cultura, punt de trobada intergeneracional, sistema de captació i distribució compartida de l'aigua de reg... Idees, propostes de valor, punts de partida per començar a treballar dels quatre grups de la Sant Feliu Maker League. Acabada de néixer, la SFML és el concurs de participació ciutadana per donar solucions a dos reptes de ciutat relacionats amb el consum de l'aigua, la sostenibilitat i la innovació social.

Sant Feliu Maker League. Sessió inaugural. Torre del Roser.

Tenen per davant 50 dies per treballar en equip, amb l'ajuda de mentors en diverses àrees (innovació, emprenedoria, maker...), formació especialitzada en molts aspectes relacionats amb els reptes marcats i premis als millors projectes. Dijous 20 de setembre es va fer la sessió inaugural, el kick-off de sortida, amb una jornada completa de matí i tarda, a la seu de CO-Innova Sant Feliu. Aquest espai, la Torre del Roser, serà un dels punts de trobada i de treball d'aquests quatre grups. Però n'hi haurà més, com el CREA Ciutat de l'Aigua, el Made MakerSpace o el FabLab a Barcelona.

La sessió inaugural es va obrir amb les presentacions de rigor, inspiradores, a càrrec de Josep Maria Rañé, regidor de Tecnologia i Sistemes de la Informació, i de Xavier Verdaguer, creador i impulsor d'Imagine Creativity Center. Tots dos van incidir en la col·laboració ciutadana com a eina i motor de la innovació i de retruc de la inclusió. Cal tenir idees, somnis, però no quedar-se en l'abstracció, sinó que cal passar a l'acció i fer, sense por a cometre errors.

Després de la presentació de tot l'equip de suport d'Aigües de Barcelona i els mentors/es que faran costat als equips de makers-emprenedors, es va passar a l'acció. Primer una sessió de speed dating perquè tothom es conegués una mica i poguessin captar interessos comuns i a continuació una masterclass sobre ideació i emprenedoria a partir de metodologies àgils per arribar a prototips tangibles i modificables. Aquest taller sobre Lean Startup i Design Thinking el va dur a terme Jennifer Baños, de Lazzum, i que també va ser participant al Yuzz Sant Feliu 2015.

Finalment, el moment de posar fil a l'agulla. Es va fer pública la composició dels equips i l'assignació de mentors a cadascun d'ells. I l'esprint final del dia, el treball en equip per començar a idear cada projecte, concretar conceptes, objectius, propostes de valor i definició del producte mínim viable que fa que les grans idees no s'acabin perdent enmig dels grans projectes.

Sant Feliu Maker League. Sessió inaugural. Torre del Roser

La Sant Feliu Maker League és una acció conjunta de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i Aigües de Barcelona i compta amb el suport d'entitats del món de l'emprenedoria, la innovació i la cultura maker com Imagine Creative Center, FabLab BarcelonaPollen, així com el departament municipal d'innovació social i co-creació Sant Feliu Innova o l'entitat local Crea i Emprèn a la Vila.

Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior