Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/10/2021 04:51:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Ruta del modernisme
QRs a la Ruta

QRs a la Ruta

S’han introduït en la senyalètica tradicional uns codis anomenats QR que es vinculen amb informació i continguts del punt geogràfic on es troba la persona visitant.

Aquests codis els trobem situats físicament a la vorera devant dels edificis que formen la ruta i ens ofereixen d'immediat la informació ampliada sobre el punt que estem visitant, incloent la possibilitat de descarregar la locució (català i/o espanyol) d'aquest punt.

Dispositiu mòbil amb QR

Què són els codis QR?

Els codis QR, Quick Response Barcode, són un estàndard que permet representar en un gràfic bidimensional més de 4.000 caràcters alfanumèrics. Venen a ser com una evolució dels populars codis de barres.

Com es llegeixen?

Per llegir un codi QR és necessari un dispositiu amb càmera de fotos i un lector compatible. Abans, aquests requisits eren un inconvenient important. Només les empreses podien disposar de lectors dissenyats exclusivament per a això. Ara, amb la generació de telèfons smartphones que la majòria de la població disposa, l'accés a la seva informació és pràcticament universal.

Necessito instal·lar-me alguna aplicació?

Sí, és necessari instal·lar un lector al nostre dispositiu mòbil. Actualment n'hi ha molts de gratuïts, depenent del sistema operatiu del nostre mòbil. Així, per exemple podem parlar de QRDroid per les persones usuàries d'Android. 

Una bona opció és I-nigma, que està disponible per als principals sistemes operatius dels smartphones.

Salta a la part superior