Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/06/2024 16:59:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu 2.0(20)
Directori de projectes

Sant Feliu 2.0(20) - Directori de projectes

Dades informatives

Mesures d'eficiència energètica al municipi

La sostenibilitat es defineix com l’equilibri entre el respecte al medi ambient, d’interès social i viabilitat econòmica. L’Ajuntament direcciona els seus esforços per que els edificis municipals siguin sostenibles implementant mesures que redueixen l’impacte ambiental, milloren el confort dels ciutadans i redueixen el consum econòmic.

Mesures d'eficiència energètica a la Biblioteca Montserrat Roig: Aprofitant les obres a la Biblioteca Montserrat Roig s’implementaran una sèrie de mesures per reduir el consum d’energia i millorar l’eficiència energètica a l’edifici. Les mesures que s’implementaran són: instal·lació d’il·luminació més eficient, producció d’aigua calenta mitjançant plaques solars i instal·lació de climatització mitjançant energia geotèrmica.
Aquestes mesures fan que la biblioteca sigui un edifici modern i sostenible, aconseguint un estalvi econòmic en el consum d’energia i reduint les emissions de CO2 mitjançant d’instal·lació d’energies renovables.

Implantació sistema energètic més sostenible i econòmic al Complex de Piscines: Implementació d’un nou sistema de producció energètica més eficient i ecològic basat en el procés de trigeneració d’energia. Es tracta d'un sistema més òptim i amb major rendiment que els convencionals, que permet l'obtenció simultània d'energia elèctrica i energia tèrmica, a partir de les canalitzacions de gas natural.

Instal·lació de calderes de biomassa (Escola Arquitecte Gaudí): S’ha instal·lat una caldera de biomassa telegestionable mitjançant el Sistema Operatiu de ciutat. Amb l’objectiu de seguir fent de Sant Feliu de Llobregat una ciutat més sostenible, aquesta caldera genera calefacció a partir de residus forestals i productes derivats del tractament de fusta, reduint la quantitat de CO2 produïda per la antiga caldera de gasoil.

Millora i adeqüació en eficiència energètica de l'enllumenat públic: L’Ajuntament té en marxa des de fa diversos anys un pla de renovació de l’enllumenat públic per substituir les antigues lluminàries de la via pública per leds. Alhora, incorpora un sistema de control per telegestió que permet regular a distància la intensitat lumínica, les hores d’encesa i apagat en funció de l’època de l’any, i que facilita la detecció d’avaries.

Objectius:
  • Implementació i potenciació de sistemes d'energies renovables.
  • Reduir les despeses econòmiques relacionades amb temes energètics.
  • Instaurar un nou model d’edificis més sostenibles.
  • Amb això es vol aconseguir, abans de l'any 2020, una reducció del 20% de les emissions del gasos amb efecte d'hivernacle que contribueixen al canvi climàtic.
Salta a la part superior