Innovació social

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/04/2024 19:20:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació social

Inauguració Yuzz 2017 i cloenda BIS'16: trobada de l'ecosistema emprenedor de Sant Feliu

19/01/2017
Lectures: 6561
Inauguració Yuzz 2017 i cloenda BIS'16: trobada de l'ecosistema emprenedor de Sant Feliu

Ahir es van trobar al Centre Cívic Tovalloles els participants de dos programes d'emprenedoria que s'estan realitzant a Sant Feliu: d'una banda, es va donar el tret de sortida a la nova edició  de Yuzz 2017; i també es va fer l'acte de cloenda i lliurament de reconeixements als participants del programa Baix Innova Social (BIS'16), un programa de prototipatge per a projectes amb impacte social a la comarca.

Acte de cloenda i lliurament de reconeixements als participants del programa Baix Innova Social (BIS'16)

El regidor de l'àrea de Govern Obert i Serveis Generals, Josep Mª Rañé, va obrir l'acte i va posar en valor totes aquestes edicions de Yuzz a la ciutat.

Després, Jordi Mabras, en representació de CISE, va explicar les principals novetats de Yuzz i Paco Bailac, representant al SECOT, va parlar de l'aportació que fan als projectes els voluntaris seniors que els tutoritzen.

Tot seguit, Pablo Muiño, tècnic d'innovació i responsable del Programa Sant Feliu Innova, va parlar de l'ecosistema d'emprenedoria que hi ha a Sant Feliu, dels diferents programes de suport a l'emprenedoria que s'ofereixen des de l'Ajuntament i Sant Feliu Innova, amb la voluntat d'impulsar tant l'autoocupació com de generar impacte social a la ciutat i a la comarca.

Baix Innova Social (BIS'16)

Jennifer Baño, de Lazzum, va presentar el programa Baix Innova Social (BIS'16), i va donar pas a la presentació del video de l'acte realitzat dins la Jornada de Presentació de Projectes que es va fer el 30 de novembre en el marc de la III Setmana de la Co-Innovació. 

Aquí us el deixem:

El BIS'16 ha estat una de les activitats realitzades l'any passat dins la XISC (Xarxa d'innovació social i col·laborativa del Baix Llobregat) que durant el 2016 va estar  impulsada des de Sant Feliu. Un programa de prototipatge per a projectes amb impacte social a la comarca, que ha estat un accelerador dels participants, en format concurs i amb diferents reconeixements a la tasca dels participants.

Dins l'acte, s'ha fet el lliurament d'aquestes distincions a la feina feta i que suposa també un acompanyament i seguiment al projecte. Els reconeixements lliurats han estat els següents:

 - Acompanyament en la posada en marxa d'una campanya de Crowdfunding: Projecte "Actitud Positiva". Accions per a prevenir el bullying a les escoles. 

- Realització d'una pàgina web d'e-commerce: Projecte "Macromundos de Ale". Fotografia detallista amb marcs reciclats per a conscienciar sobre el paper dels insectes en el medi ambient. 

- Realització d'una pàgina web i xarxes socials: Projecte "My Loop". Roba feta amb teles reciclades i realitzades per persones en risc d'exclusió social. 

A més a més, la resta de projectes participants van tenir també els següents reconeixements:

 - Assessorament Financer a mida: Projecte "Crea Lleure", educació en el lleure co-creada amb les famílies.

- Formació i acompanyament per a la realització de Newsletter amb Mailchimp. Projectes: "Banc del Temps de la Palma de Cervelló" i "Actua't", integració de dones inmigrants mitjançant el teatre. 

Tots els projectes a més han obtingut també: un vídeo de presentació del seu projecte; la possibilitat d'utilitzar diferents espais de coworking de la comarca; la presentació dels seus projectes dins la jornada efectuada en el marc de la III Setmana de la Co-Innovació.

Participants d'alguns del projectes que han rebut reconeixements.

Programa Yuzz

L'equip de coordinació de l'edició 2017 de Yuzz Sant Feliu, Núria Valero i Sergi Moreno, van ser els encarregats de presentar els nous yuzzers de la ciutat i les principals activitats que realitzaran enguany en el marc del programa.

Després, es va donar solució al primer repte Yuzz, "El Precio Justo" que es va realitzar en la sessió de treball del dia 17. Un treball en equips per intentar endevinar el cost que té el programa Yuzz a cada centre. Yuzz és un programa gratuït per als participants però la seva realització té un cost que s'asumeixen des de la Fundación CISE, del Banco Santander, i des de cada centre Yuzz (en aquest cas l'Ajuntament de Sant Feliu). En els 5 mesos que dura el programa s'ofereixen formacions, tutories, espais de treball, networkings, i diferents premis globals i locals que s'ha volgut posar en valor amb aquest primer repte.

El grup de yuzzers que més s'ha acostat a aquest "Precio Justo" ha estimat un preu de 63.000€. El preu mitjà final valorat per Yuzz és de 100.000€. Un preu a posar en valor per a tots els nois i noies que participen al programa. El guanyador del repte s'ha emportat de premi una tassa per recarregar les energies que fan falta per tirar endavant tot projecte emprenedor.

El guanyador del repte  

Per acabar l'acte, dos dels projectes de Yuzz Sant Feliu 2016 van presentar en quin estat es troben.

Presentació de dos dels projectes de Yuzz Sant Feliu 2016

Celsius, guanyador de l'any passat, va explicar el seu projecte i les noves línies d'activitat que estan engegant, algunes d'elles en col·laboració amb Sant Feliu Innova

El projecte "Fitness Power Food" és un altre projecte local que ha crescut gràcies a Yuzz. La seva impulsora, Verònica Caballero, va aprofitar el projecte final dels estudis d'hosteleria del CFPS Martí Dot per donar forma a una idea que ha acabat d'arrencar fa ben poc. Un e-commerce de menjars preparats, avalats per nutricionistes, per a esportistes que necessiten una dieta a mida, amb aliments variats, i sense renunciar al sabor. Aviat coneixerem més en detall aquest projecte.

Un acte intens i una sala plena on es van trobar els principals actors de l'ecosistema emprenedor de la ciutat. 2017 es preveu un any intens a Sant Feliu!

Aquí us deixem l'àlbum de fotos de la jornada i el vídeo resum:

Mica en mica anirem coneixent com evolucionen tots aquests projectes que ara s'inicien. 

Des de Sant Feliu Innova posem a la  disposició de totes aquelles persones amb idees i ganes d'impulsar projectes el nostre servei d'assessorament 1+4+1. Veniu-nos a veure!. Ens trobareu a la segona planta de la Torre del Roser, al c/ Joan XXIII, 14, telèfon 93 685 80 24, tic@santfeliu.cat

El Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), amb el suport i mecenatge de División Global Santander Universidades del Banc Santander, promou el programa YUZZ "Jóvenes con Ideas" amb la col·laboració local de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior