Innovació social

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/02/2024 11:12:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació social

L'escola Mare de Déu de la Mercè participarà d'un projecte pilot per la cocreació del disseny de les experiències d'aprenentatge que es duen a terme a les seves aules

28/03/2022
Lectures: 1603
L'escola Mare de Déu de la Mercè participarà d'un projecte pilot per la cocreació del disseny de les experiències d'aprenentatge que es duen a terme a les seves aules

Al col.legi Mare de Déu de la Mercè, són conscients que els temps estan canviant. Aquests darrers anys són l'avantsala dels que ens espera en aquesta dècada de canvis i situacions d'incertesa constants. Per la qual cosa, l'educació no pot mantenir-se estancada en el passat i ha de seguir evolucionant per tal d'adaptar-se i avançar-se a les situacions preveient què pot canviar. Per tant, és necessari avançar-se i, per fer-ho, cal tenir present que no podem seguir explicant matèries en compartiments estancs quan la realitat ens obliga a barrejar constantment els coneixements de diferents disciplines.

Els docents d'avui són persones que van néixer al segle XX, que tenen una formació del segle XX i treballen amb persones nascudes al segle XXI amb totes les facilitats i dificultats que això comporta. Cal adaptar-se, d'una banda, a l'ús de la tecnologia a l'escola de la mateixa manera que l'integrem a la vida, i, d'altra banda, també ens cal treballar de manera integral els coneixements a l'aula, aplicant metodologies que ens permetin desenvolupar competències transversals tot col·laborant activament en la construcció del seu coneixement. 

L'escola Mare de Déu de la Mercè, conscient de la situació actual i de totes les oportunitats que això comporta, participarà d'un projecte pilot per la cocreació del disseny de les experiències d'aprenentatge que es duen a terme a les seves aules.

Serà el primer centre que aplicarà el Design Thinking per la cocreació d'experiències d'aprenentatge a les aules, però totes les institucions educatives de Sant Feliu poden disposar d'aquest servei que ofereix el programa municipal Sant Feliu Innova en el marc del projecte de Lab d'Innovació Educativa.

La persona encarregada de dur a terme aquest projecte serà la Marta Ollé, santfeliuenca,  assessora en transformació educativa i transformació digital, especialitzada en neuroeducació, innovació educativa, learnability i e-learning. 

En una primera fase s'instarà als equips directius a conèixer el perquè d'aquest projecte d'acompanyament en la transformació de la seva pràctica educativa que depèn, exclusivament, de la voluntat i intencionalitat de l'escola. En una segona fase, serà l'equip docent el que dissenyarà de manera conjunta i col·laborativa una manera de treballar a l'aula amb el seu alumnat. 

Emprant l'eina d'agilitat de Design Thinking, l'equip directiu i els docents del centre treballaran conjuntament per decidir quins reptes i oportunitats volen afrontar i de quina manera els volen plantejar, descobrint, ideant possibilitats de treball que els permetin prototipar unes experiències d'aprenentatge més col·laboratives, socials, dinàmiques, on l'alumnat esdevé el protagonista del seu procés d'aprenentatge i on el docent l'acompanya i el guia en tot moment. El desenvolupament d'aquestes experiències està en constant canvi i evolució, per la qual cosa es fa un seguiment i control per la millora contínua en tot el procés. 

Si vols que la teva escola participi en aquest projecte pots contactar amb nosaltres a tic@santfeliu.cat


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".


 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior