Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/04/2024 01:03:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

XARXA ANTIRUMORS
Sant Feliu de Llobregat

Què és la Xarxa Antirumors?

La Xarxa Antirumors és una iniciativa configurada per entitats del municipi i ciutadania a títol individual que, conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Feliu, pretén combatre i desmuntar, amb informació contrastada, totes aquelles declaracions sobre persones, grups i fets que es difonen sense que es demostri la seva veracitat. Es constitueix com una eina per fer front als prejudicis i estereotips que sorgeixen vers la diversitat, especialment aquells que afecten a la diversitat cultural. Per la seva proximitat amb el territori, la Xarxa és un instrument d'alta operativitat per detectar els rumors que sorgeixen a nivell local i implicar a la ciutadania en la seva desarticulació.

La Xarxa es sustenta en la participació activa de la ciutadania, que és la que orienta la seva acció i pren les decisions sobre els afers que tracta. La pròpia essència de la Xarxa determina el seu caràcter obert, inclusiu, participatiu i democràtic.

Per millorar el seu funcionament i agilitzar la seva gestió, la Xarxa compta amb un grup motor constituït per les entitats i la ciutadania a títol individual i un equip tècnic de coordinació, encarregat de desplegar i implementar les decisions que es prenen col·lectivament.

Els objectius de la xarxa són:

  1. Combatre i desactivar els rumors més comuns a l'entorn local envers la diversitat en general i la ciutadania nouvinguda.
  2. Identificar i detectar quins són els rumors i establir metodologies analítiques per a reaccionar en el cas que en sorgeixin de nous.
  3. Fomentar un espai de treball en xarxa i de coordinació estable on hi participin pluralitat d'actors socials de diferent naturalesa: administració, entitats, associacions i ciutadania.
  4. Fomentar la participació ciutadana, l'empoderament -individual i col·lectiu- i la implicació activa dels veïns i veïnes del municipi en els afers socials que els interpel·len com a ciutadans.
  5. Potenciar el pensament crític i el qüestionament de les maneres que tenim d'imaginar els altres i a nosaltres mateixos.
Salta a la part superior