Compartia és una empresa santfeliuenca experta en software gamificat de la que us hem parlat altres vegades, i que recentment ha obtingut el segell Pime Innovadora en dos dels seus productes.
Cada cop es sent parlar més de la gamificació de projectes i de l'ús de les noves tecnologies com a facilitadors de la gamificació. Però què vol dir això realment?
Per a què ens ho expliquin els hem convidat a participar a la secció de Noves Tecnologies de Ràdio Sant Feliu. En Jordi Moreton i la Lissette Ganoza, tècnics de Compartia especialistes en gamificació ens ho expliquen.
La gamificació és l'aplicació de tècniques de joc, com insígnies, avatars o rànquings en espais que no són jocs, com l'aplicabilitat en àmbits com la salut, el medi ambient, etc.. Recalca que no són jocs i que tenen com a objectiu motivar individus a què realitzin accions concretes. Es tracta d'una eina aplicable a qualsevol temàtica però on és molt útil és en l'educació, la salut i smart city.
Tot i que és una eina jove, comença a haver estudis científics que demostren l'impacte quantitatiu de l'ús d'aquestes eines.
Quin camp està més adaptat? Com es crea l'eina per fer aquest tipu de projecte?
La Lissette ho té clar: en l'educatiu i la salut. Des de compartia, la gamificació s'aplica en base a la tecnologia en web i mòbil. El seu avantatge és que ajuda al seguiment dels comportaments.
Incentius o recompenses per l'usuari? Afavoreix a la competivitat i a la unió?
I és que a Compartia no només desenvolupen sinó que fan recerca en gamificació i és quan intenten entendre com la gamificació afecta a l'usuari. Hi ha recompenses que serveixen per introduir a la gent a la gamificació però a llarg termini l'objectiu és que la gent s'ho passi bé, sense competivitat de cara als altres, sí cap a un mateix.
Com puc provar els prototips?
BadgeCulture és un prototip encarat al turisme i la cultura obert al públic i, ens diu en Jordi que només cal crear l'usuari i començar a jugar !
Ens avancen que aquesta setmana trauran un prototip de Smart City amb gamificació i començaran a fer proves amb usuaris. Volen reptar a l'usuari en temes de participació ciutadana ajudant a la governació.

Els coworkers de Sant Feliu ja van fer-ho fa un temps en una experiència de test de producte a Co-Work-TIC.
Des de Sant Feliu ens agrada veure com es desenvolupen idees i projectes innovadors a casa nostra. Estem a la vostra disposició per a recolzar-vos i per a realitzar tests de producte de la vostra idea. Ens trobareu a la Torre del Roser, c/ Joan XXIII 14, telèfon 936858024, e-mail tic@santfeliu.cat.
Notícies relacionades:
Acció subvencionada pel SOC en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançades pel Fons Social Europeu.