Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/05/2024 09:01:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

El Consell d'Infants soterra la càpsula del temps del Sant Feliu del futur

30/01/2023
Lectures: 3032
El Consell d'Infants soterra la càpsula del temps del Sant Feliu del futur

Ahir, diumenge 29 de gener, el parc Nadal va acollir la cerimònia de soterrament de la càpsula del temps del Sant Feliu del futur. Un acte que va comptar amb la participació d'integrants el Consell d'Infants de la ciutat, de l'alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, de la primera tinenta d'alcaldia i responsable per delegació d'alcaldia de l'Oficina d'intervenció urbana, Lídia Muñoz, i de la regidora d'Educació, Mireia Aldana.  

L'acte va estar precedit per una cercavila de la Plataforma de colles d'AFA i AMPA, des del carrer de Dalt fins al punt on es va dipositar la càpsula del temps, al Parc Nadal. 

L'alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, va ressaltar que la càpsula del temps recull la previsió que els nens i nenes fan del futur de la ciutat, però també els records de les persones que han lluitat pel soterrament: "Quan d'aquí 10 anys obrim la càpsula, veurem aquesta recopilació històrica de com ens imaginàvem, com s'imaginen els nens i nenes d'avui dia aquesta ciutat del futur. Una ciutat que ha de néixer quan s'acabin les obres del soterrament. Però també, i la part potser més simbòlica i amb més valor, és aquesta retrospectiva del passat, aquest treball impagable, incalculable, que ha fet el Consell d'Infants recopilant les veus de veïns i veïnes de la ciutat, aquesta lluita de 40 anys d'història de reivindicació del soterrament".

La primera tinenta d'alcaldia i responsable per delegació d'alcaldia de l'Oficina d'intervenció urbana, Lídia Muñoz, va remarcar que una de les funcions de l'Ajuntament és implicar la ciutadania en la construcció col·lectiva de la ciutat, com ho demostra l'elaboració de la càpsula del temps i el seu acte de soterrament: "Vinculat al soterrament hem tingut dies històrics, com l'inici d'obres al juny del 21 o el tancament del pas a nivell, però jo crec que aquest, el de la construcció col·lectiva, el de pensar amb les ments dels nens i les nenes de com s'imaginen la ciutat del futur, és un dels actes més bonics".

L'acte de soterrament de la càpsula té com a objectiu commemorar el primer aniversari de la Consulta del Soterrament, on es va decidir el projecte urbanístic de l'espai alliberat per les vies del tren. La regidora d'Educació, Mireia Aldana, va apuntar que la càpsula del temps respon al desig de l'Ajuntament de donar veu als nens i nenes en la construcció de la ciutat, ja que els menors de 16 anys no van poder votar en la Consulta.

Records del passat i desitjos per al Sant Feliu del futur

En l'acte, cinc nois i noies del Consell d'Infants va relatar el procés d'elaboració de la càpsula del temps, l'aprenentatge, i com volen que sigui el Sant Feliu del futur. La càpsula conté materials amb diversos formats elaborats pel Consell d'Infants, com dibuixos, entrevistes, retalls de diaris, fotografies i arxius audiovisuals. En concret, inclou dibuixos de les vies del tren en l'actualitat, de l'actual estació i de com quedarà l'estació en el futur. També hi ha entrevistes i sondejos sobre el que desitgen per al futur els infants i també els adults; una entrevista al president de la Coral Roses, Pasqual Padilla; entrevistes a l'AAVV Can Calders, AAVV Can Maginàs, i a la primera tinenta d'alcaldia, Lídia Muñoz.

També inclou entrevistes a la ciutadania a peu de carrer sobre l'impacte que les vies del tren han suposat en les seves vides i el que el soterrament comportarà en el seu dia a dia. A més, hi ha un homenatge a totes les víctimes del tren a Sant Feliu, així com escrits i reflexions fetes mitjançant el sondeig i l'entrevista a infants de l'escola sobre com serà el projecte Rambla Major com a nou eix urbà, i sobre el temps que creuen que duraran les obres. També s'hi han incorporat els vídeos gravats durant la jornada del Bye bye pas a nivell en l'espai Deixa un missatge per a futur, i missatges escrits per la ciutadania que es van recollir en la mateixa jornada.

La càpsula és un recipient hermètic que conté informació del present per redescobrir-la al futur. Es tracta d'un projecte adreçat als nens i nenes que han actuat en representació dels seus cursos i escoles, i que han  treballat prèviament els materials que inclou la càpsula amb els seus companys i companyes. Així, els infants de les escoles de Sant Feliu han col·locat dins del recipient totes aquelles aspiracions i records de les vies del tren que volen deixar guardades per al futur.

Després de la intervenció de les autoritats i de representants del Consell d'Infants, l'equip de govern, els consellers i conselleres, les famílies i la ciutadania van procedir a soterrar la càpsula en una cerimònia que va anar acompanyada per la interpretació musical de l'Escola Municipal de Música. A sobre, s'hi plantarà un roser per marcar la seva localització exacta, i també per vincular-la a la flor que simbolitza Sant Feliu.

La càpsula del temps no es tornarà a obrir fins que acabin les obres d'urbanització de l'espai alliberat per les vies del tren, en un acte en què es convidarà a les persones que han participat en el seu soterrament.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior