Coworking

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/07/2024 07:18:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Coworking

Què és el coworking?

Els espais coworking o cotreball són espais de gestió i col·laboració, amb autèntiques eines de col·laboració i un veritable canvi en la forma de treballar.

Coworking és un concepte relacionat amb la col·laboració i basat en l'optimització de recursos productius i socials, especialment indicat en temps de crisi, que ja porta un temps desplegant-se amb èxit a Europa i a grans ciutats de l'Estat i Catalunya i que forma part del marc conceptual renovat i global dels telecentres i PuntsTIC com a centres d'innovació social i emprenedoria econòmica local.

En un moment de canvi i en què les empreses, els emprenedors i les iniciatives socials necessiten cada vegada més del treball en col·laboració es parla molt del coworking, un model de treball basat en la col·laboració, la cooperació i l’intercanvi d’idees.

El coworking és una manera de treballar basada en el fet de compartir un espai comú però és molt més que compartir espais. Els nous serveis de coworking permeten llogar un espai on poder treballar amb altres professionals però també han esdevingut autèntiques incubadores de projectes entre els emprenedors que, sota el mateix sostre, treballen en les seves pròpies iniciatives i alhora cooperen i col ·laboren amb els seus companys. Així les iniciatives, projectes i empreses que treballen així també es retroalimenten i dinamitzen mútuament, donant lloc a noves oportunitats, com ara, oferir un servei més complet o compartir idees.

El coworking està molt relacionat amb el treball col·laboratiu –entès com el conjunt de processos de grup per assolir objectius específics–, i s'està estenent molt de pressa ja que permet a professionals independents, creadors i emprenedors compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar-hi els seus projectes professionals de manera independent, alhora que fomenta la col·laboració per tirar endavant projectes conjunts.

Amb aquestes dinàmiques, fórmules i espais s’està configurant una nova “societat col·laborativa”, un model social que davant el difícil context actual està cobrant protagonisme i que gira al voltant dels nous models de treball i estructures empresarials, d’emprenedoria i innovació social lligades a la col·laboració.

Un dels èxits d'aquesta mena d’espais és també la possibilitat d’iniciar-hi processos de coaprenentatge a través de múltiples connexions.

La  Torre del Roser va acollir durant el període 2013-2016 un espai públic de coworking, Co-Work-TIC,  un espai de co-treball adreçat a l'emprenedoria digital i innovació social amb les TIC, per donar resposta a una necessitat no resolta al municipi.

Podeu consultar l’evolució d’aquest espai a la secció “Coworking públic de Sant Feliu

Aquí us deixem un vídeo del que s’oferia a aquest espai públic de la ciutat:

Salta a la part superior