Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/12/2023 03:45:50

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

L'escola Tramuntana enceta el cicle d'activitats educatives STEAM

01/02/2018
Lectures: 3500
L'escola Tramuntana enceta el cicle d'activitats educatives STEAM

Els fonaments de la robòtica han arribat també a l'escola d'educació especial Tramuntana. El 30 de gener van començar les activitats educatives STEAM (combinació de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) que ofereix Sant Feliu Innova al llarg d'aquest curs i l'escola Tramuntana va ser l'encarregada d'inaugurar-lo amb una introducció a la robòtica sobre la base de les caixes d'aprenentatge Littlebits.

Activitat educativa sobre robòtica a escola Tramuntana

Hi van participar 25 alumnes, en una activitat que està pensada per poder ser adaptada a cada escola i a cada nivell d'edat. Es tracta de fer-los arribar els principis bàsics de la robòtica (els diferents blocs que composen qualsevol màquina i com es connecten entre ells) i la metodologia de la co-creació, de treballar per fer coses noves en col·laboració amb altres, fent equip. El do it with others (DIWO) que és a la base de la cultura maker.

A banda del taller de robòtica, Sant Feliu Innova ofereix a les escoles, gratuïtament, altres activitats dins de l'àmbit STEAM: també hi ha tallers de disseny i impressió en 3D, scratch (un llenguatge de programació visual), App Inventor (introducció a com es fan les aplicacions per a dispositius mòbils), MatemaTIC class escape (una activitat en la quals els alumnes han de fugir d'un lloc tancat resolent enigmes i proves matemàtiques), un taller de meteorologia o una activitat per descobrir com és per dins un ordinador i entendre cadascuna de les parts que el composen. 

Littlebits, introducció a la robòtica a escola Tramuntana

Totes aquestes activitats s'ofereixen de franc a les escoles cada curs, en una oferta que va canviant i evolucionant amb els anys. Cada escola tria l'activitat que li interessa i totes es duen a terme dins de l'horari lectiu.

Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades: 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior