Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/12/2023 03:40:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

395 alumnes a les activitats educatives STEAM de CO-Innova Sant Feliu el curs 2018-2019

19/09/2019
Lectures: 2683
395 alumnes a les activitats educatives STEAM de CO-Innova Sant Feliu el curs 2018-2019

Arriba setembre i amb ell el nou curs escolar. I, com no podia ser d'una altra manera, aquest any Sant Feliu Innova torna a apostar per la innovació educativa integrant tallers i activitats STEAM al seu catàleg de serveis. Afrontem el repte que ens proposa la societat digital i oferim a escoles i alumnes un ampli ventall d'opcions que promouen desenvolupament d'un coneixement transversal i del pensament computacional en infants i joves.

El curs 2018-2019, 395 alumnes d'entre 6 i 21 anys de les escoles Falguera i Tramuntana, l'IES Martí Dot i l'Aula Sant Feliu van poder gaudir de diferents tallers i activitats STEAM Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) a CO-Innova Sant Feliu. Els nois i noies han pogut conèixer més sobre ciència i tecnologia, des de robòtica fins disseny i impressió 3D, a través de noves metodologies basades en l'experimentació, el joc, l'aprenentatge i la cultura do it yourself.


L'oferta és gratuïta i a l'abast de tots els centres educatius de Sant Feliu a través del programa d'activitats que ofereix la regidoria municipal d'Educació i Infància. Cada escola tria l'activitat que l'interessa i totes es duen a terme en horari lectiu.

El novembre del curs passat, els alumnes de PQPI d'hosteleria, mecànica i soldadura i restauració de l'Aula Sant Feliu donaven el tret de sortida a l'inici de les activitats STEAM de CO-Innova Sant Feliu. 45 alumnes van assistir a les sessions formatives d'App Inventor, Robòtica i Disseny i Impressió 3D.  

Les activitats STEAM continuaven amb l'Escola Falguera, que va realitzar diverses sessions de l'activitat "Un munt d'aigua en joc", una sessió sobre el cicle vital i les propietats bàsiques de l'aigua a càrrec de la Fundació AGBAR. Aquesta activitat es va realitzar durant el mes de febrer i va comptar amb tres sessions, a les quals van assistir 48 alumnes de primer i segon de primària, 51 de tercer i quart i 50 de cinquè i sisè. Aquests últims també van realitzar una formació sobre els fonaments de la robòtica amb Littlebits, a la qual van assistir 50 alumnes. D'una altra banda, vuit nois i noies de l'Escola Tramuntana també van realitzar el taller "Un munt d'aigua en joc" durant el mes de febrer i al març van rebre una formació en Disseny i Impressió 3D i els fonaments de la cultura maker, a càrrec de Tangencial.

D'una altra banda, 135 alumnes del centre d'educació secundària Institut Martí Dot han participat en diferents sessions educatives STEAM, en concret 9 d'App Inventor i 2 de Disseny i Impressió 3D. 

Tanquem el curs 2018-2019 amb un balanç excel·lent, tenint en compte el nombre d'assistents, 395 alumnes, a les activitats i la puntuació que han rebut a les valoracions finals de les escoles, entre les quals destaquen Introducció a la Robòtica i Disseny i Impressió 3D que han rebut 5/5 punts pel que fa a d'interès global de la sessió formativa.

A més, diferents escoles de Sant Feliu han rebut sessions formatives sobre aqualogia als seus centres. Un total de 300 alumnes de les escoles Falguera, Salvador Espriu, Tramuntana, Mestral, Josep Monmany i Nadal han participat a les sessions de "Aqualogia a l'escola: la trama de l'aigua" i "Aqualogia a l'escola: Un munt d'aigua en joc".

Cal destacar també altres activitats educatives que es van realitzar fora de l'horari lectiu a CO-Innova Sant Feliu com ara el Technovation Challenge Sant Feliu, un programa de detecció del talent femení en l'àmbit de l'emprenedoria tecnològica dirigit a nenes i noies i que ha comptat amb 16 participants de les escoles Mestral, Verge de la Salut, Mare de Déu de la Mercè i IES Olorda.

El Programa Municipal d'Activitats Educatives (PMAE) d'aquest curs 2019-2020 està a disposició de totes les escoles de Sant Feliu i en tots els nivells educatius. Les Activitats que ofereix Sant Feliu Innova a través d'aquest Catàleg són les següents:

Tots aquells centres educatius que estiguin interessats en alguna de les activitats educatives que ofereix Sant Feliu Innova, poden sol·licitar-la fent clic aquí. Si teniu dubtes, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres al mail tic@santfeliu.cat, al telèfon 93 685 80 24. Torre del Roser, C/ Joan XXIII, 14. 
 
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior