El passat mes de novembre de 2020, la Comunitat d'innovació ciutadana de Sant Feliu de Llobregat va reprendre la seva activitat, que havia estat paralitzada degut a la Covid-19.
Es tractava d'un punt d'inflexió per dotar a la comunitat d'innovació de més operativitat i un treball orientat a reptes i missions específiques.
Es va dur a terme a través de vàries trobades online i es va començar amb el subgrup de treball: "Naming, més que un nom".
En aquesta primera trobada, entre d'altres qüestions, es va triar un nou nom per a la Comunitat. Una denominació que descrigués l'essència de col·laboració ciutadana: OPEN SANT FELIU. I és que la idea era seguir identificant oportunitats d'innovació en processos que el que fan és incorporar la ciutadania en el procés de creació de valor sobre fet el mateix de participar i co-crear. Un ecosistema d'innovació ciutadana que funciona como una comunitat de comunitats.
També es van decidir els canals de comunicació per tal de compartir les idees de tots els integrants, a partir del document OPEN, un document en línia i col·laboratiu, que recollia els diferents projectes i iniciatives proposades per per components de la comunitat per tal de dur-se a terme a Sant Feliu del Llobregat, amb l'objectiu de fomentar la cultura, la innovació, l'emprenedoria social, entre d'altres temàtiques, així com la connexió amb la ciutadania de la localitat.
Aquest subgrup motor va continuar treballant per poder seleccionar en una segona trobada el logotip de la Comunitat, en Pau Gámez participant al programa Yuzz / Explorer 2013 amb el projecte de videojocs "Amb seny estudio" (HITO) i coworker virtual de CO-Work-TIC al 2014 i 2015, va presentar les seves propostes gràfiques i finalment la imatge que es va escollir per representar a la comunitat d'innovació ciutadana va ser:
Un logo que representa l'obertura de la Comunitat. Al coneixement lliure i compartit, al treball conjunt de diferents agents i agents de la ciutat, a l'alineament amb reptes locals i globals des de diferents mirades (social, empresarial, ciutadana, pública...).
També es van compartir accions i objectius i com poder donar visibilitat a la Comunitat, per tal d'arribar a tots els sectors i àmbits de Sant Feliu de Llobregat.
Amb aquesta voluntat de dotar a la comunitat d'innovació de més operativitat i un treball orientat a reptes i missions específiques, van néixer tres subgrups de treball encavits dintre dels ODS que representa impulsa cada grup i a on es distribueixen els membres de la comunitat per afinitat amb la temàtica:
Subgrup "POL DIGITAL I ECONOMIA TARONJA" (ODS 4, 5 i 10)
REPTE inicial: Com atreure nous actors productius de l'economia digital creativa digital al pol digital d'innovació de Sant Feliu com a motor de desenvolupament sostenible i creixement local?.
La dinamització d'aquest subgrup de treball va a càrrec d'en Raúl Garcia, impulsor de l'associació local RocketGamesDev, cofundador i Marketing Manager a The Breach Studios, professor de "Marketing Digital" a ENTI-UB, la Universitat del videojoc.
Subgrup "SMART CITY" (ODS 11, 6, 7 i 13)
REPTE inicial: Identificar oportunitats de desenvolupament econòmica i social de la ciudad pel que a l'impacte de la tecnologies emergents en un futur proper?.
La dinamització d'aquest subgrup de treball va a càrrec de Toni Plana, santfeliuenc i Senior Project Manager and IT Consultant.
Subgrup "CONEIXEMENT OBERT" (ODS 4, 8 i 9)
REPTE inicial: Com podriem disposar de recursos, complementaris a la formació reglada i ocupacional i contínua per incrementar les competències i "soft skills" de la població de Sant Feliu en un moment com aquest?.
La dinamització d'aquest subgrup de treball va a càrrec de Marta Ollé, santfeliuenca experta en experiències d'aprenentatge i innovació educativa.
Els subgrups ja han començat a treballar, a través de trobades virtuals, on comparteixen la visió i l'estratègia del repte però també les propostes concretes tal de portar a terme les iniciatives que es trien en el marc d'aquests subgrups.
És important identificar reptes o problemes concrets, tu també en pots formar part. Si t'interessa participar en alguna de les comunitats d'innovació Open Sant Feliu pots enviar un correu electrònic a tic@santfeliu.cat
Seguirem informant!
Notícies relacionades: