Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/07/2024 06:58:24

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Macromundos de Ale, l'atenció pels petits detalls de la natura

13/02/2017
Lectures: 1476
Macromundos de Ale, l'atenció pels petits detalls de la natura

Comencem amb aquesta un conjunt de notícies per presentar-vos els projectes socials del BIS'16. En aquest cas us parlarem de "Macromundos de Ale", un projecte de la santfeliuenca Alejandra Manzanares per a conscienciar sobre el paper dels insectes a la natura. 

 

En aquesta entrevista, l'Alejandra ens parla del seu projecte i de la participació al BIS'16.  

En què consisteix el teu projecte?

Aquest projecte es basa en mostrar a partir de fotografies macro, els detalls i la vida que ens envolta perquè la gent prengui consciència de l'entorn i entengui que els arbres, les flors i els insectes no hi són per fer bonic i donar color, sinó que compleixen la seva funció en l'ecosistema. Aquestes fotografies estan acompanyades de marcs fet a mà amb material reciclat.

A quin col·lectiu va destinat el teu projecte?

Està destinat a tothom, mai és tard per entendre que hem de lluitar per preservar l'entorn en què vivim si volem un futur millor.
 

Com  va sorgir la idea del projecte que estàs prototipant?

A partir d'obrir un compte a Instagram, vaig rebre opinions molt bones de les meves fotografies i això em va impulsar a començar a elaborar la idea de fer marcs per mostrar els colors i els moments que havia captat amb la meva càmera.

Quin impacte social creus que pot tenir el teu projecte?

Doncs penso que la sensibilització mitjançant les meves captures és un dels punts forts. Ja que mostrar aquests moments plens de vida, plens de color i moviment, al costat de casa, tot just caminant pel bosc o pels parcs i jardins no té preu i ens ajuda a entendre que la natura sempre aconsegueix sobreviure i s'obre camí encara que estiguem envoltats de ciment. I per no haver de contemplar aquests petits moments en fotografies es hora de prendre accions que ajudin a salvar aquest planeta malalt. A més el fet de reciclar i fer marcs amb fusta de caixes de verdures, troncs, sobrants de mobles...entre d'altres, ajuda a que el reciclatge prengui notorietat i es converteixi en punt de màxima importància si volem mantenir un equilibri entre l'activitat humana i la natura a més el poder donar una segona oportunitat a tot allò que llencem a les escombraries utilitzant la nostra creativitat no té preu i és molt gratificant.

Que et va impulsar a començar aquesta aventura en l'emprenedoria social?

Això va sorgir a causa de quedar-me a l'atur i entendre que havia de donar una volta a la meva vida, ja que no trovaba feina; llavors m'ho vaig trobar per casualitat entrant en el programa BIS'16.

Que ha significat per a tu participar al programa BIS'16?

Ha sigut una molt bona experiència ja que m'ha permès acabar de donar forma a una idea, treballar-la i creure-hi una mica cada dia. He guanyat seguretat i m'he sentit molt a gust per poder compartir moments molt interessants i instructius. En resum, el BIS és la millor ajuda i guia per a totes aquelles persones que per circumstàncies de la seva vida es troben en un moment de canvi decisiu i senten que han de fer alguna cosa més per ells i per la societat que els envolta.
 
Quines habilitats socials i personals creus que has pogut millorar durant el programa?

Principalment habilitats comunicatives, perdre la por a parlar en públic, més confiança i seguretat, millor capacitat comunicativa i empatia amb les persones.

Quines són les pròximes passes per continuar fent caminar el teu projecte?

Millorar el resultat del meu producte i moure'm per les fires d'artesania per donar a conèixer el meu projecte.
 

Perquè creus que és important conscienciar i sensibilitzar a les persones amb el medi ambient?

Això és fàcil de respondre, necessitem els recursos d'aquest planeta per sobreviure, la terra pot continuar sense l'home però no a l'inrevés. Encara costa entendre que no són il·limitats i que cal prendre accions per preservar els espais verds, fomentar un consum responsable i sostenible, ensenyar a reciclar i respectar l'entorn que ens envolta.

T'has plantejat realitzar accions de formació per conscienciar a la ciutadania de la importància del reciclatge? Per exemple formant a altres persones a confeccionar marcs amb materials reciclats o de realitzar fotografies?

Doncs sí, crec que pot ser molt interessant crear un taller de reciclatge i de fotografia macro, que permeti a les persones entendre que poden donar una segona oportunitat a tot allò que llencem només fent servir la seva imaginació i creativitat i mitjançant la seva habilitat per fer fotografies, acostar-se als macro mons que a primera vista no veiem d'una manera divertida a la vegada que fan esport i coneixen a altres persones.

Quin tipus de material utilitzes per confeccionar els teus marcs?

Per a aquesta primera comanda he fet servir paper reciclat per confeccionar els paspartu que acompanyen a les fotos i els marcs amb caixes de verdures que he desmontat i tallat previament. 

 

Per acabar, aquí us deixem el seu vídeo de presentació: 

 

 

El projecte "Macromundos de Ale" va rebre com a reconeixement a la seva participació al BIS'16 la realització d'un e-commerce pel seu projecte que esperem veure ben aviat. Us mantindrem informats!

 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

Notícies relacionades

 

Inauguració Yuzz 2017 i cloenda BIS'16: trobada de l'ecosistema emprenedor de Sant Feliu 

Presentació dels projectes socials del BIS'16

 

 

Salta a la part superior