Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/02/2024 10:11:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Nou impuls i noves idees per seguir co-innovant a Sant Feliu

26/04/2018
Lectures: 2607
Nou impuls i noves idees per seguir co-innovant a Sant Feliu

CO-Innova Sant Feliu és una realitat. A partir d'ara, Sant Feliu i la comarca sencera comptaran amb un nou pol d'atracció de la creativitat, la tecnologia, la innovació i el canvi social. La torre del Roser ja aglutinava molts d'aquests aspectes en diferents activitats i iniciatives, com els programes Yuzz/Explorer o BIS, les sessions formatives per a escoles, l'assessorament a projectes, el foment de propostes innovadores, etc. Tot això ara es potencia per situar-se a l'avantguarda del co-treball i la co-innovació en un espai de referència obert a les propostes de la ciutadania. 

Inauguració oficial CO-Innova Sant Feliu. Mario Alguacil, Lidia Muñoz

El matí del 19 d'abril va ser l'estona de la presentació en públic de tot el conjunt i dels conceptes. Repàs de la història prèvia, de tot el camí que s'ha recorregut en els últims anys, i també dels plans de futur que s'han dissenyat. Un futur immediat que comença per un conveni de col·laboració amb Aigües de Barcelona per a la creació de la Sant Feliu Maker League, de manera que s'apleguin l'experiència i el coneixement de la cultura maker (la de Sant Feliu i la del grup maker d'Agbar) al servei de la innovació social, l'estalvi energètic i la millora de la qualitat de vida. La conjunció de les dues comunitats makers té un objectiu estratègic i de col·laboració amb la mirada posada en la realitat social. 

Robòtica i 3D, sessió formativa amb alumnes institut Martí Dot

Una realitat que comença amb la formació i justament en paral·lel a l'acte institucional, la primera planta acollia una sessió d'introducció al disseny 3D i a la robòtica amb alumnes de secundària de l'institut Martí Dot. Conceptes i aplicació de les idees van coincidir durant una bona estona del matí. I serà una de les línies de futur, ja que aquest espai, la primera planta, l'ocuparan les propostes tecnològiques i mèdia: programació, realitat virtual, punt TIC de butxaca, etc... 

Experiències, projectes, partners i col·laboradors de CO-Innova Sant Feliu

La tarda va estar dedicada a la comunitat, també des del punt de vista innovador i compartit (co-creat). En una primera part més formal es va fer repàs de la història prèviai de les fites aconseguides pels programes d'emprenedoria, que són moltes, tant del Yuzz/Explorer com del BIS (Baix Innova Social). Després, un espai de debat i per compartir experiències amb el públic, amb la participació d'emprenedors que estan sobresortint amb els seus projectes (Quim Sánchez i Allergeneat, Èric Sicart i Braibook), plataformes d'inversió (Bstartup, fundació Ship2b) i socis i partners col·laboradors (Secotbcn i l'espai de co-working Creus36).

I, per arrodonir-ho, una clausura amb un espai per al treball en xarxa, el networking, en aquest cas cara a cara amb tothom que s'hi va voler quedar i en el qual es van establir molts contactes, la Fira de projectes, amb intercanvis d'idees i possibles col·laboracions entre tots els actors que conformen l'ecosistema emprenedor i socialment innovador de Sant Feliu. Una trobada de la qual a ben segur sorgiran nous projectes i nous fruits reals. 

Fira de projectes emprenedors i innovadors. CO-Innova Sant Feliu

Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior