Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/05/2024 14:37:51

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Explorer Space, un centre per joves talents emprenedors!

21/01/2019
Lectures: 1807
Sant Feliu Explorer Space, un centre per joves talents emprenedors!

Un any mes, Sant Feliu va tornar a ser l'escenari del programa Yuzz/Explorer! D'aquesta manera, l'Edifici Co-Innova Sant Feliu passa a ser el Sant Feliu Explorer Space, un centre que va acollir a joves talents de la ciutat i rodalies

Aquesta nova edició, presentava una novetat. El programa Yuzz canviava de nom i passava a denominar-se Explorer. Però, tot i així, es mantenien les característiques, les condicions i els premis! Així doncs, al igual que a altres edicions, els participants van treballar durant cinc mesos en els seus projectes d'innovació social, rebent assessorament personalitzat i assistint a classes de networking, models de negocis, creativitat i emprenedoria. 

Explorer 2018 va acabar amb la victòria d'en Marc Valderrama i la seva aplicació Able, una iniciativa que pretén ajudar a la mobilitat de persones invidents. Com a premi per haver estat guanyador de l'edició, el Marc va passar una setmana a Silicon Valley (San Francisco), la meca de l'emprenedoria, on va poder presentar el seu projectes, rebre assessorament d'experts i assistir a classes magistrals. A més, la participant Anna Castilla i la seva iniciativa S8 Analytics van rebre el premi Woman Award, atorgat al millor projecte impulsat per una dona, i Wayuuk van ser guanyadors del Disruptive Technology Award, atorgat al projecte més disruptiu. 

L'Explorer Sant Feliu 2018 va comptar amb la participació de 33 joves emprenedors que conformaven vint projectes: Together, BonDiaMon, Bolsa de Empleo Artística, Homebag, RadarCar, Able, Presents Cloud, Eh! Ventos que Suman, SomMercat, Mirmiki, Linkgua Semantic, Marcel 3D Artist, 3D/360º BcnArtGalleriesTour, Hero Over, Love Musik, Mara Kereae Cuidado Personal, Tututorial, Documental Colaborativo Internacional sobre Mujeres Octogenerias, For the Future i CohesiónArt. 

Per tal de donar visibilitat als projectes innovadors dels nostres emprenedors, Sant Feliu Innova va aconseguir que algunes de les iniciatives es presentessin a la 39ª Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat -festes de primavera de Sant Feliu- a la parada de Coworking Creus 36.

En aquesta ocasió, la Núria Valero, guanyadora de Yuzz Tarragona 2014 i coordinadora del Yuzz Sant Feliu 2017, la Mayya Husseini, fundadora de Foodisms i participant a Yuzz 2017, i l'agent local Sergi Moreno, encarregat de dirigir l'espai Coworking Creus 36 a Sant Feliu, van ser els encarregats de dur a terme la coordinació del programa. L'equip va seguir les metodologies Lean Startup i Design Thinking

Durant els cinc mesos, els participants van anar adquirint coneixements per tal de fer més viables i rendibles els seus projectes. D'aquesta manera, van poder aprendre de l'experiència d'altres emprenedors i experts en diversos camps del business. Aquest és el cas de Consuelo Verdú, qui va dur a terme un roadshow centrat en la metodologia del Lean Startup, un model que proposa actuar sempre en funció de les necessitats del client/usuari. Bibiana Villa, experta en comunicació, va tractar el tema de la gestió emocional amb els explorers com una eina bàsica per a la motivació, la persuasió, l'emprenedoria, la productivitat i els negocis. Per la seva part, Secotbcn va dur a terme assessoraments personalitzats a càrrec de tutors/mentors per a cadascun dels projectes. 

Van estar cinc mesos de feina ininterrompuda i molt d'esforç per part dels nostres participants, a qui agraïm la seva implicació i les seves ganes durant tota l'edició. Explorer 2018 va estar replet de reptes, formacions, assessoraments, entregues de treballs, visites a possibles partners, canvis de definició... però també van estar cinc mesos d'evolució i creixement per aquests joves emprenedors, que van començar el programa amb una idea i el van acabar amb l'entrega d'un pla de negoci definit i la defensa del seu projecte davant d'un tribunal. 

Aquest any, a Sant Feliu Innova gaudirem d'una nova edició d'Explorer! Comptem amb  la Patricia del Hoyo, gestora de projectes d'impacte social, com a coordinadora del Centre Explorer Sant Feliu. La Patrícia, juntament amb els treballadors de Sant Feliu Innova, hem estat entrevistant candidats a explorers els darrers mesos i ja ho tenim tot a punt per arrencar! Els seleccionats comencen les formacions i els assessoraments aquest mes de gener. Des de Sant Feliu Innova, desitgem molta sort a tots els participants en aquesta nova aventura i, sobretot, que les seves ganes d'emprendre i de co-crear es tradueixin en creixement i evolució als seus projectes durant aquests mesos!

Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior