Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/06/2024 23:07:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Projectes de l'acceleradora PowerUp Sant Feliu premiats amb presència a la Fira Internacional de videjocs Devcom NRW Indie Expo 2021

14/06/2021
Lectures: 2995
Projectes de l'acceleradora PowerUp Sant Feliu premiats amb presència a la Fira Internacional de videjocs Devcom NRW Indie Expo 2021

El passat 14 de gener arrencaba el programa d'acceleració de videojocs d'emprenedoria jove, PowerUp Sant Feliu.

7 equips i 30 participants començaven el repte d'accelerar i desenvolupar els seus projectes durant 6 mesos, amb la finalitat de poder presentar els seus productes a la indústria dels videojocs.

Han estat uns mesos intensos de treball on han après disseny, producció, màrqueting i perspectiva de negoci de la mà de docents i professionals reconeguts dins de la indústria del sector gaming com són  Daniel del Olmo, Alexandra Samper, Héctor Fuster, Raúl Garcia,  David Jaumandreu, totes amb més de 15 anys d'experiència professional i experiència docent a les escoles més prestigioses en formació reglada en matèria de videojocs com ENTI-UB i TecnoCampus.

També han pogut gaudir de tallers especialitzats, impartits per grans professionals: 

 • Taller de Narrativa amb Tatiana Delgado nominada als premis BAFTA, enginyera en telecomunicacions amb més de vint anys d'experiència en el sector dels videojoc que ha treballat en diferents empreses del sector com Enigma Software, Zinkia, Tequila Works, Gameloft o King. 
 • Taller de programació per a multijugador de la mà de Daniel Parra amb més de 10 anys d'experiència a la indústria dels videojocs i qui ha desenvolupat videojocs per a Wii, PS4, Steam i dispositius mòbils. 
 • Taller de UX/UI amb en Jaume Mora Art Director and UI Designer a Lightspeed (Los Angeles-EEUU) que ha treballat en diferents videojocs com  Marvel Spider-Man, en la saga Ratchet and Clank i també per a Disney Pixar. 
 • Taller de User Acquisition amb David García Economy Designer en Dark Curri, empresa catalana creadora del joc per a mòbils Final Kick, que compta amb més de 25 milions de descàrregues. 
 • Taller de Crowdfunding amb Mauricio García CEO & Producer at The Game Kitchen. El seu últim videojoc, Blasphemous, va ser un èxit en la seva campanya de Micromecenatge en 2017 i després del llançament mundial en 2019, ja supera el milió d'unitats venudes entre totes les plataformes (PC i consoles).
 • Taller de dret i videojocs amb Pablo Corrales i Darío López, ells són els autors del llibre "Ludum Lex" editat per Héroes de Papel i també són els creadors del podcast "Jugando a derecho".

Les més de 80 hores de mentories personalitzades a cada equip també els ha permès enfocar els seus projectes de manera més acurada i poder rectificar per poder perfeccionar els seus videojocs.

El passat divendres dia 11 el programa arribava a la seva fi, i els equips participants presentaven els seus projectes davant del jurat, compossat per:

 • 4 persones mentores del programa PowerUp Sant Feliu:
  Raúl García (Cofundador i Marketing Manager a The Breach Studios). Professor de "Marketing Digital" a ENTI-UB.
  Héctor Fuster Senior Game Designer a THQ Nordic Barcelona. Professor de "Introduction to Psychology" i "Game User Research" a ENTI-UB. 
  Sandra Samper. Doctorada en Game Studies. Professora de "Màrqueting i Models de Negoci" i "Emprenedoria" a Tecnocampus. Col·laboradora a AEVI com a mentora de projectes. 
  David Jaumandreu. Fundador de Undercoders. Mentor de projectes a ENTI-UB. Producció de 30 videojocs als últims 10 anys. Creador dels premis Indie Developer Burger Awards. 
 • 4 persones professionals de la indústria del videojocs:
  Richard Hebert (Director de projectes a ENTI-UB)
  Arturo Monedero (Vicepresident de AEVI i Game Designer en TLR Games)
  Pere Rius (COO - Executive Producer at Lince Works)
  Cristian Viver (Director i Fundador de AKB.es)
 • i el jurat local va estar representat per: 
  Marta Ollé (Experta en experiències d'aprenentatge i innovació educativa) 
  Lidia Alonso (Tècnica municipal d'innovació social i col.laborativa) 
  Pablo Muiño (Cap del programa municipal de innovació)

Els projectes que finalment es van presentar van ser:

 • Purple T Games - Projecte Laniakea
 • DrimTiGames  - Projecte Surface Rush
 • Roberto Serrano - Projecte Model Human
 • 500 Miles Studio - Projecte AYA
 • Lanyu - Projecte Make your adventure
 • Drowsy Whale - Projecte McSpace Colesseum

Després de la deliberació del jurat els tres equips guanyadors van ser:

 1. Roberto Serrano i el seu robot Model Human
 2. Drowsy Whale amb McSpace Colesseum
 3. Lanyu EStudio i Make your adventure

Aquests tres equips han estat premiats amb la seva participació a la Fira Internacional Devcom NRW Indie Expo 2021 que tindrà lloc els propers 23 a 27 d'agost a Alemanya.

En el cas del projecte "Crea la teva aventura" de Lanyu EStudio el jurat local, encapçalat per Marta Ollé va destacar la seva vessant socioeducativa. De fet, l'acceleradora de desenvolupament de videojocs PowerUP Sant Feliu ha comptat amb diversos elements educatius i pedagògics innovadors com la utilització de la plataforma Discord com a eina assimilable a un entorn virtual d'aprenentatge en temps real, tant en dinàmica de grup com per a tutories i mentories individuals, esdevenint així una veritable comunitat d'aprenentatge virtual.

Gràcies a totes les persones i institucions participants en aquesta primera edició del programa d'acceleració de videojocs, i especialment als col.laboradors ENTI-UB la Universitat del Videojoc (l'Escola de Noves Tecnologies Interactives adscrita a la Universitat de Barcelona) com a co-impulsora de PowerUP, a l'Asociación Española de Videojuegos (AEVI) i a AKB com a mitjà oficial de comunicació digital especialitzat en videojocs i de reconegut prestigi a nivell nacional. Com es pot veure aquest nou programa d'acceleració sectorial de talent jove ha comptat amb la participació destacada d'agents amb perspectiva de quàdruple hèlix.

Ha estat tota una aposta en la consolidació de la dimensió comarcal i metropolitana de la nostra ciutat en l'acompanyament, acceleració i llançament de l'emprenedoria innovadora, especialment centrada en un dels dos àmbits emergents d'especialització intel·ligent innovador local: el sector audiovisual i media, amb forta tradició a la ciutat i molta vinculació a l'economia social, i el sector dels videojocs i els eSports.  

Amb PowerUp, Sant Feliu de Llobregat s'incorpora a les ciutats com Barcelona, Màlaga, A Coruña o Camargo, que han fet una aposta decidida pel sector estratègic dels videojocs. Benvingudes al HUB d'Innovació Digital de Sant Feliu.

 

Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc de les Iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior