Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/03/2024 15:09:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Joves emprenedors representant els seus municipis a la VI edició de Innpulso Emprende.

02/11/2022
Lectures: 2453
Joves emprenedors representant els seus municipis a la VI edició de Innpulso Emprende.

El passat 14 d'Octubre es va celebrar a l'espai Veles e Vents, a la Marina de València, la VI edició de Innpulso Emprende, l'esdeveniment més representatiu de la Red Innpulso de la qual forma part el nostre municipi. 

Innpulso Emprende reuneix anualment alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Red Innpulso amb les pymes, micropymes i startups més innovadores que han sigut seleccionades per cada una de les ciutats. Així, la trobada facilita l'apropament entre pymes innovadores a nivell nacional, potencia l'intercanvi d'experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l'administració i en definitiva, posiciona, impulsa i dóna visibilitat a les pymes innovadores pertanyents a les ciutats Innpulso, facilitant el seu accés a mercats potencials i possibles inversions.

Des de 2018, Sant Feliu ha participat en les últimes edicions d'aquests guardons i fins i tot obtenint el primer premi en la 3a edició. En l'edició d'enguany, l'Ajuntament de Sant Feliu ha recolzat la proposta de Isabel García; santfeliuenca, emprenedora i CEO de Bleta. 


El projecte de Bleta neix arran de la crisi de la Covid 19 quan uns joves enginyers i emprenedors prenen consciència de les dificultats que pateixen les persones grans en l'accés a la tecnologia i en els processos de gestió telemàtics. Concertar cites mèdiques, consultar comptes bancaris, comunicar-se amb familiars i amics, etc. Són algunes de les accions que durant el confinament és van fer molt complicades deixant moltes persones grans aïllades i accentuant el seu sentiment de solitud.

Com a resposta a aquestes dificultats, Bleta proposa la creació d'una tablet totalment adaptada i personalitzada a les necessitats de la persona que l'adquireix podent ajustar els nivells de so, tamany de lletra, apps pre-instalades, jocs per exercitar la memòria, etc. 

Com a representant de l'Ajuntament de Sant Feliu, la regidora de Serveis Socials i presidenta de l'Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials, Flavia Reina, va acompanyar a Isabel García en la presentació del projecte la qual va remarcar l'importància de visibilitzar el paper de la dona en el món de la innovació i la emprenedoria i va destacar sobre el projecte Bleta que no és solament una tablet destinada a la gent gran nascuda de la necessitat arran de la pàndemia de la Covid sinó que ha d'esdevenir una eina d'apoderament i d'accessibilitat que trenqui la bretxa digital d'aquest col·lectiu.   

Al llarg de la jornada, es van presentar els 50 projectes seleccionats pels municipis participants i al final el jurat, compost per diferents personalitats relacionades amb el món de les tecnologies, la transició ecològica, l'educació i la formació professional, la mobilitat, etc. es va retirar a deliberar. 
Finalment, SBNClima, de Aranda de Duero, va resultar guardonat com el projecte més Innovador en l'àmbit de la Innovació Social i Urbana i SinapSysTec, de Almería, com el més Innovador en l'àmbit de la Innovació Tecnològica. A més a més, es va entregar una menció especial a l'empresa més influencer, la qual va ser Miivo Mobility, de Paterna, per haver generat major difusió e interacció a les xarxes socials durant els dies previs a l'esdeveniment.

L'emprenedora Isabel García, va voler agraïr tant l'oportunitat com el suport que l'Ajuntament de Sant Feliu ha depositat en Bleta ja que els ha permès donar més visibilitat al seu projecte, establir relacions amb altres municipis i startups que amb molta probabilitat esdevindran futures col·laboracions.

A més a més, com a complement de l'esdeveniment, Bleta i totes les empreses participants en Innpulso Emprende van tenir també l'oportunitat de participar en el VLC Startup Market, un gran aparador per empreses innovadores i tecnològiques que, promogut per València Activa, es va celebrar al llarg de tot el cap de setmana als carrers de la ciutat. Isabel García, va destacar l'èxit de concurrència al llarg de la jornada i el gran interès mostrat de moltes persones assistents per la seva tablet.


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".

"Aquesta acció està subvencionada pel Ministeri de Ciència i Innovació - Govern d'Espanya"


Notícies relacionades: 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior