Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/05/2024 02:39:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Donem la benvinguda a una nova Innòmada a Sant Feliu Innova

03/11/2022
Lectures: 2617
Donem la benvinguda a una nova Innòmada a Sant Feliu Innova

A la nostra comunitat d'emprenedors innovadors "INnòmades" comptem amb una nova incorporació, Ester Francisco. 

En una nova aposta de Sant Feliu Innova per l'economia taronja i l'emprenedoria, l'arribada d'Ester Francisco aportarà a la comunitat els seus coneixements i experiència en el món del turisme i donarà una nova visió del sector turístic des de l'innovació. En el seu procés de reinvenció professional, aquesta santfeliuenca està desenvolupant un projecte basat en l'aplicació de la tecnologia en el turisme.

   

El sector turístic, com moltes altres activitats econòmiques arran de la crisi de la Covid 19, ha patit un fort impacte del qual també gràcies als avenços tecnològics han sorgit noves oportunitats i projectes a desenvolupar. El metavers i la seva aplicació en l'activitat turística, la gamificació de destinacions, les certificacions de destinacions turístiques intel·ligents o l'impuls del blockchain al sector turístic són alguns dels projectes que actualment s'estan portant a terme per tal de reinventar aquesta activitat econòmica. 

D'altra banda, l'Ester treballa en la creació de continguts per la transformació i la promoció digital cosa que suposa un repte per les destinacions i les empreses alhora que un ventall d'oportunitats per millorar la competitivitat, comercialització, l'eficàcia i l'economia contribuint al desenvolupament sostenible del turisme. 

 

Avui hem parlat amb ella per conèixer millor la seva tasca i per donar-li la benvinguda a l'ecosistema emprenedor de Sant Feliu Innova.


Què t'ha impulsat a unir-te a la comunitat d'Innòmades? 

Vaig cursar estudis de Turisme i sempre m'he dedicat a diverses activitats relacionades amb el món turístic: agències de viatges, hotels, aeroports, etc. i arran de la crisi de la Covid 19 vaig decidir donar un gir a la meva carrera professional i emprendre un nou projecte més innovador i motivador on poder desenvolupar els meus coneixements i l'experiència adquirida al llarg de la meva trajectòria. Just en aquest moment, em vaig assabentar de l'existència de Sant Feliu Innova i la comunitat d'Innòmades i he vist l'oportunitat de crear sinergies amb altres emprenedors, rebre assessoraments i a la vegada fer que el meu projecte aporti un retorn positiu a la ciutadania del meu poble. 


Quines propostes tens per Sant Feliu?

Actualment estic investigant i fent incursió en el metavers i la seva aplicació en l'activitat turística. Ja s'estan fent estudis sobre l'ús del metavers i l'impacte en el sector turístic i crec que seria molt interessant elaborar una proposta innovadora per la nostra ciutat on s'uneixi aquesta tecnologia amb la gamificació. El resultat d'aquesta unió seria mostrar la ciutat a través d'un producte atractiu i visual i que posaria Sant Feliu al mapa com a una destinació turística intel·ligent i innovadora. D'altra banda, per tal de contribuir a desenvolupar un model turístic més sostenible, donat que la nostra ciutat recentment ha creat una Agenda Urbana en linia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, voldria posar el meu gra de sorra treballant en un projecte de difusió i formació adreçat a tota la ciutadania (infants, joves, gent gran...). Aquest projecte a la vegada serviria com empenta a emprenedors, petit comerç i a les empreses locals en la seva transformació i promoció digital.

 

Què creus que pots aportar a aquest teixit de petits comerços, empreses locals i emprenedors/es que comentaves anteriorment? 

Crec que hem d'arribar dels barris a Internet. És molt important ajudar els comerços locals a recuperar-se dels efectes de la pandèmia apostant per la digitalització i la innovació. Com a santfeliuenca i emprenedora, el tema de les botigues em toca molt d'aprop i penso que unes botigues modernitzades i amb productes locals ajuden a fomentar el consum conscient i sostenible. En aquest sentit, la tecnologia esdevé una gran aliada per aconseguir-ho i donar suport i acompanyar els petits comerços a tenir més presència en línia i a transformar-se a escala digital és una prioritat. Potenciar les seves xarxes socials, millorar el posicionament SEO i fer campanyes publicitàries en línia però també millorar l'experiència de compra online per incrementar les vendes. En definitiva, amb el meu projecte vull participar en aquests projectes transformadors amb una mirada també des de l'economia social. El darrer estudi sobre l'estat de la digitalització al Tercer Sector elaborat per m4Social, assenyala que només 1 de cada 5 entitats socials ha integrat eines digitals en tots els seus processos, no obstant això, no saben com continuar fent-ho.

Penso que d'aquesta manera, els petits comerços, les empreses locals i els emprenedors podem actuar com a motors d'un canvi social a la ciutat. 

A l'ecosistema emprenedor de Sant Feliu Innova veus algunes col·laboracions possibles? 

Es clar que sí! Hi ha molt de talent entre els/les emprenedors/es i m'agradaria molt compartir idees i coneixements amb ells i elles. En aquest moment estic col·laborant en la creació de continguts amb altres emprenedors i en un futur crec que podrien encaixar i fer col·laboracions molt interessants amb creadors/es de videojocs, gamers i càsters professionals de la comunitat INnòmada.

Cal identificar més Sant Feliu com una destinació turística per treballar i on invertir en aquest sector?
Crec que la nostra ciutat té molt potencial com a destinació turística per la seva riquesa històrica, patrimonial, artística, cultural i gastronòmica. Crec que es podria ampliar la seva promoció turística i mostrar la nostra ciutat d'una manera més innovadora per exemple mitjançant tecnologia com el metavers que permetrà arribar a un públic més ampli i alhora contribuirà en el desenvolupament d'un model turístic més sostenible. 

 

Quins seran els propers passos que tens previstos en l'àmbit professional?

Com a santfeliuenca i ara també INnòmada, en aquests moments el meu objectiu principal és crear un projecte vinculat a la transformació i promoció digital i que aquest projecte aporti un retorn positiu a la ciutat, tant amb formacions d'ODS amb infants i joves, fent difusió a comerços de la ciutat, treballar en col·laboració amb la xarxa d'empreses saludables, etc.

Actualment estic treballant en el prototip d'aquest projecte i alhora continuaré amb la creació de continguts.  
Donem la benvinguda a l'Ester i seguirem de prop els avenços dels seus projectes!

 


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".


Notícies relacionades:

 

 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior