Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
14/07/2020 13:18:01

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Cordes a primària

Des del curs 2016-2017, l’Escola Municipal de Música desenvolupa el projecte “Cordes a Primària” a les escoles públiques Falguera i Arquitecte Gaudí.

Professora mostrant violoncel a alumna  Professor mostrant un violí als nens

L’EMM té la voluntat de ser present a molts sectors de la ciutat i, en aquest cas, creiem que cal una atenció especial als barris que menys freqüenten l’escola de música amb la intenció de socialitzar l’educació musical i democratitzar la pràctica instrumental en grup, reivindicant-la com a un dret de tot nen i nena.

Nens amb violoncels  Aprenent violí

Es tracta d’una acció educativa regular, en horari lectiu i de dos cursos de durada que fomenta l’ensenyament instrumental a l’alumnat del cicle mitjà dels centres on hi ha poca presència d’usuaris a l’EMM. Es pretén aconseguir amb aquesta proposta, apropar l’escola de música a nous públics, facilitar una vivència musical i una pràctica artística que permeti millorar el seu rendiment escolar augmentant la seva motivació i autoestima.

 Nens aprenent violí i violoncel  Nens aprenent violí i violoncel

Objectius 

  1. Dissenyar i implementar el projecte, des de l’Escola Municipal de Música a les dues escoles de primària.
  2. Avançar en l’eliminació de les barreres culturals i fomentar l’accés a l’educació i a la experiència artística.
  3. Promoure la innovació educativa promovent els equips mixtes (especialistes de música dels centres de primària i professorat de l’EMM) que programaran i realitzaran les classes conjuntament.
  4. Aconseguir una millora del clima escolar i un augment de les capacitats d’aprenentatge en els beneficiaris del projecte.
  5. Incrementar la demanda d’estudis musicals al municipi.
  6. Oferir als participants del projecte una oportunitat d’aprenentatge musical a partir de la pràctica instrumental (violins i violoncels).
  7. Gaudir de la pràctica musical en grup.
  8. Fomentar valors tant en el grup classe com a nivell individual: el treball en equip, la concentració, el respecte al professorat, la cura de l’instrument, el compromís, la paciència, l’esforç, la tolerància, l’escolta i l’autoestima.
  9. Gestionar el coneixement adquirit i sistematitzar les pràctiques i el material per garantir el bon funcionament i transferència en els futurs nous grups.

Enllaços d'interès