Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/05/2024 07:04:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Una reivindicació històrica

El soterrament de la via ha estat una reivindicació històrica a Sant Feliu de Llobregat des de l’any 1980, que es basa fonamentalment en raons de seguretat per a la ciutadania i en la millora de les línies de Rodalies de Barcelona. El projecte constructiu del soterrament està redactat i acabat des del 2009, validat pel Ministeri de Foment i pressupostat en 120,8 milions d'euros. A més, està contemplat al Pla Director d’Infraestructures 2011-2020 i forma part de les actuacions de la Xarxa Ferroviària Estatal.

La següent cronologia recull els moments clau del procés que es va iniciar el mes de febrer de 1980 per reivindicar el soterrament a la ciutat:

Fotografies amb història

Primera imatge de la manifestació convocada per les associacions de veïns del municipi el juny de 1983.Segona imatge de la manifestació convocada per les associacions de veïns del municipi el juny de 1983.

Manifestació convocada per les associacions de veïns del municipi , en protesta per l’accident mortal on va morir una noia i una altra en va sortir ferida greu, el mes de juny de 1983, al pas a nivell del passeig del Comte de Vilardaga, i la reivindicació del seu soterrament. En primer terme, el pas a nivell i l’acordonament per la policia nacional de la zona, per evitar la tallada de la circulació dels trens, tal com apuntava la consigna de les associacions de veïns.


Data: Juny de 1983.
Fotògraf: Jaume Serna Alsina.
ACBL Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Fons Vaivé.


Pintada en una paret del col·legi Verge de la Salut

Pintada en una paret del col·legi Verge de la Salut, propera al pas a nivell, i feta pel moviment veïnal del barri que reivindicava el soterrament.


Data: 1982.
Fotògraf: Jorge Botella Molina.
ACBL Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Fons Vaivé.

Salta a la part superior