Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/05/2025 14:32:23

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Requisits d'informació i intercanvi
Requisits d'intercanvi de la informació (EIR)

Processos

Protocols de desenvolupament

Protocol de coordinació

El protocol de coordinació descriu com es coordinaran els agents que participen en un encàrrec. En aquesta secció s'especifica la freqüència del procediment de coordinació i el flux de treball que les Parts Designades han de seguir per a compartir informació, revisar-la, documentar les qüestions que trobin i planificar la següent interacció. Tot això es fa utilitzant l'Entorn Comú de dades que es descriurà més endavant.

La utilització d'un protocol de coordinació és fonamental perquè garanteix que els interessats estiguin coordinats de manera eficaç i que es pugui supervisar el progrés de l’encàrrec.

Aquesta imatge és d'un projecte on es va sol·licitar BIM sense especificar cap protocol de coordinació. La conseqüència va ser que el projecte es va executar amb molts problemes de coordinació entre els sistemes de desguàs i l'estructura.

Aquest protocol de coordinació s’implementa de la següent forma:

Les Parts Designades desenvolupen l'encàrrec a partir d'allò compartit divendres i del que acorden dimarts. Segueixen comunicant-se entre ells durant tota la setmana.

Els divendres:

  • Cada Part Designada comparteix el seu contenidor d'informació en l'ECD.
  • Els arxius compartits aspiren a estar coordinats seguint les especificacions de l'encàrrec.

Els dilluns:

  • Les parts Designades revisen el que han compartit en relació amb el que han compartit la reta de les parts.
  • Les incidències es documenten en l'ECD. 
  • Cada Part Designada revisa el que han desenvolupat en relació amb el que la resta de les Parts Designades han fet, publicant les incidències detectades a l’ECD.
  • La Part Designant també pot participar si es considera convenient.
  • A més, la Part Designada principal desenvoluparà una anàlisi de detecció de col·lisions dels conjunts de col·lisions que estan sota la seva responsabilitat d'acord amb l'annex BMA_LD_COO_EIR_XLSX16_Matriu de Coordinació 3D.

Els dimarts:

  • Les Parts Designades discuteixen els problemes detectats i planegen les accions a dur a terme en el següent cicle.
  • La Part Designant participa si és necessari. 
  • Les conclusions es documentaran en el ECD.

Cal assenyalar que no totes les revisions tindran la mateixa naturalesa i abast. Per exemple, és possible que les Parts Designades coordinin per si mateixes de manera informal durant algunes setmanes i, una vegada al mes, celebrin una sessió conjunta de revisió en la qual participi la Part Designant.

D'altra banda, el procediment de planificació per a la següent interacció no implica una reunió presencial perquè el ECD disposa dels seus propis mètodes de comunicació on tot queda registrat i és fàcil seguir el fil de les discussions entre les parts.

Tots els contenidors es compartiran usant formats oberts que permetin a les diferents parts l'accés i revisió de la seva informació.

3.2.2.1. Anàlisi de detecció de col·lissions

Com s'ha esmentat, la Part Designada principal haurà de fer-se càrrec de la realització de la detecció de col·lisions entre els sets indicats en l'annex BMA_LD_COO_EIR_XLSX16_Matriu de Coordinació 3D.

Com pot veure's en aquest annex, els sets de col·lisions s'identifiquen utilitzant els codis de classificació descrits en el punt 2.1.14 Classificació d'objectes. Aquesta és una de les raons per les quals l'ús d'aquest sistema de classificació és obligatori.

Les Parts Designades principals analitzaran els conjunts d'elements que estiguin sota el seu contracte.

Fragment primer de l’annex. Anàlisi de detecció de col·lissions Auditoria C+A, Matriu de coordinació part segona Auditoria C+A, Matriu de coordinació part tercera

 

Salta a la part superior