Consistori

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/02/2024 19:02:17

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals

Veure per creure

29/11/2023
Lectures: 333
Veure per creure

El govern de la ciutat va aprovar el passat ple d'octubre una pujada de l'IBI del 3,5% i una pujada de la taxa d'escombraries del 12,5%.

Des d'ERC no estem en contra de la pujada, de fet la gran majoria dels ajuntaments de Catalunya estan aplicant pujades similars als seus impostos, ja que la situació de les finances municipals no deixa marge d'actuació. Per tant, cap tipus de demagògia en aquest sentit. Una actitud que contrasta clarament amb la que ens van oferir dos dels partits que ara governen la ciutat, PSC i Veïns, tot just fa un any en el mateix ple d'aprovació de les ordenances fiscals. En any electoral l'actitud de PSC i Veïns davant de la situació econòmica més delicada de l'Ajuntament en quinze anys va ser la de desgastar tant com van poder el govern municipal.

Just fa un any el govern vam congelar l'IBI, i vam pujar el tipus diferencial (l'industrial), per als cent titulars amb una superfície cadastral més gran. El govern vam intentar per responsabilitat apujar l'IBI al nivell que ho havia fet l'IPC, malauradament no vam trobar els suports necessaris. Qui ha patit aquesta manca de suport ha estat lògicament la ciutat, ja que el pressupost resultant d'aquesta previsió d'ingressos, amb congelació de l'IBI, va ser un pressupost molt ajustat, i qui paradoxalment està patint la seva gestió són aquelles formacions que van preferir mirar cap a una altra banda davant la difícil situació financera de l'Ajuntament.

Davant d'aquesta decisió el PSC va omplir les bústies de la ciutat acusant el govern (Comuns + ERC) d'insensibles, i en el ple ens acusava de falta d'empatia davant de la ciutadania.

Amb aquesta lògica tant buida, i tant populista, qui és ara l'insensible, qui és ara qui actua amb falta d'empatia?

El 2022 el representant de Veïns deia que el que era correcte era adaptar-se a la situació i no apujar impostos, i que amb la decisió del govern Comuns-ERC la ciutat aniria a pitjor. Només ha passat un any per entendre la irresponsabilitat, el populisme i la manca de realisme d'aquestes dues formacions polítiques que en van fer gala ara fa un any. Tot s'hi valia per assolir el poder.

Qui ens havia de dir als santfeliuencs i santfeliuenques que els que van saltar a la palestra política de la ciutat amb la campanya "somos los del IBI" proposarien tan bon punt començar la seva etapa al govern de la ciutat una pujada de l'IBI del 3,5%. Veure per creure.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior