Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/07/2024 05:04:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Ruta del modernisme
Punts de la Ruta

Casa Eulàlia Ollé, vídua Donadoni, 1911

Passeig Bertrand, 21 i 25

Mestre d'obres

Josep Masdeu i Puigdemasa

Mestre d'obres (Barcelona, 1851 - 1930; títol 1872)

 

La casa d’Eulàlia Ollé de Donadoni ocupa una gran parcel·la ja que en origen s’hi va ubicar l’ampli cos d’edifici –corresponent al número 25- destinat a habitatge la planta pis i a fàbrica la planta baixa i un ampli espai de jardí. Aquesta indústria –avui ja inexistent- fabricava articles de reclam –carpetes, bloc de notes, calendaris, agendes, etc.- i pels elements decoratius amb els que s’il·lustraven alguns dels articles, la gent de Sant Feliu l’anomenava “la fàbrica de les nines”.

L’edifici va ser projectat pel mestre d’obres Josep Masdeu el qual diposà com estructura de l’edifici columnes de ferro i donà a la façana un caràcter també molt estructural per les motllures que marquen cada part de l’edifici.

El projecte de Josep Masdeu, dins l’austeritat que caracteritza molts dels treballs dels mestres d’obres, adoptà un caràcter molt airós amb la barana de coronament de la coberta prenent la forma ondulada i limitada en els extrems per dues pilastres. Tot i la simetria que podem trobar tant en la planta baixa com en la planta pis, on les obertures de finestres i portes es resolen en arc rebaixat, l’ampli coronament ens indica certes influències del període modernista.

Casa Eulàlia Ollé

Amb posterioritat, desapareguda ja la fàbrica, la casa va ser restaurada i s’ubicà al costat oposat del pati un nou cos d’edifici destinat a habitatges amb l’accés pel jardí. En aquest nou cos s’ha imitat la solució ondulada del coronament de l’edifici primitiu i s’ha conservat el barri de ferro limitat en els extrems per pilastres que dóna al carrer. La restauració de tot el conjunt adopta un cromatisme rosat a base de l’estuc que s’hi ha aplicat, llis en les plantes pis i a manera de bandes de carreus en la planta baixa.

Casa Eulàlia Ollé.mp3
Locución en español
Locució en català

 

Salta a la part superior