Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/07/2024 17:57:07

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Ruta del modernisme
Punts de la Ruta

Dues cases aparellades (família Costa), 1910

C. Torras i Bages, 28-30

Autoria desconeguda

 

Les cases aparellades, propietat de la família Costa, de les quals es desconeix l’autoria, van ser projectades el 1910. La data figurava en la part central de la barana del terrat, però avui ha desaparegut.

L’autor del projecte va optar per fer ús d’elements geomètrics que encerclen els portals de la planta baixa i donen lloc a l’ús d’arcs apuntats de certa influència ojival. Aquesta mateixa solució de reminiscències medievals també la podem veure en els remats de les obertures de la planta pis, creant un efecte de cresteria que alterna amb les baranes corvades de terrat i balcons. El ritme compositiu i una certa dinàmica de tota la composició, molt en sintonia amb el Modernisme, donen a l’edifici una clara distinció respecte als edificis colindants. La preferència que en el Modernisme es dóna al treball dels artesans com manyans i fusters queda ben palesa en l’espai de les portes d’accés en la fusteria i en el treball de les reixes de forja.

Dues cases aparellades família Costa

Aquest edifici evidencia un cert neogoticisme, el qual, també forma part del modernisme que prenia com a referent el passat medieval del nostre país dins el clima d’exaltació nacionalista que es produeix en el tombant del segle XX.

Dues cases aparellades família Costa.mp3
Locución en español
Locució en català

 

Salta a la part superior