Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/04/2024 09:08:39

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Ruta del modernisme
Punts de la Ruta

Casa unifamiliar de Josefa Serra de Molins, 1918

C. Vidal i Ribas, 4

Gabriel Borrell i Cardona

Gabriel Borrell i Cardona

Arquitecte (Sabadell, 1862 - Barcelona, 1944; títol 1887)

 

Encara que tant aquesta casa com la colindant van ser projectades al mateix temps i pel mateix arquitecte aquí s’optà per una solució molt diferent. És un habitatge unifamiliar entre mitgeres de planta baixa i planta pis amb coberta de terrat a la catalana. 

Gabriel Borrell distribuí el joc de buits i plens seguint una composició ordenada i simètrica; tant la porta d’accés en la planta baixa com el balcó marquen clarament la simetria. Les obertures adintellades tenen en la part superior una forma de triangle truncat a manera d’imposta on s’hi ha disposat un grup de tres peces de ceràmica verda i, a banda i banda, de les obertures de la planta baixa hi ha l’aplicació d’una rajola de ceràmica vidrada verda – totes són motius ceràmics provinents de Pujol y Bausis i reprodueixen un motiu ornamental naturalista de filiació modernista. Destaca el coronament  amb els respiralls del sostre mort –peces vidrades verdes- i la barbacana d’arquets escalonats que dóna pas a la barana del terrat on hi ha una sanefa amb motius geomètrics de ceràmica blava.

Tot el parament és arrebossat llis i, després de la restauració efectuada en la dècada del 2000, ha recuperat la singularitat dels primers anys.

Detall de la porta

Detall de la porta

Façana principal

Façana principal

 

Casa unifamiliar de Josefa Serra de Molins.mp3
Locución en español
Locució en català

 

Salta a la part superior