Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/05/2024 07:18:45

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Ruta del modernisme
Punts de la Ruta

Casa unifamiliar de Josefa Serra de Molins, 1918

C. Torras i Bages; c. Vidal i Ribas, 2

Gabriel Borrell i Cardona

Gabriel Borrell i Cardona

Arquitecte (Sabadell, 1862 - Barcelona, 1944; títol 1887)

 

Es tracta d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres i disposat en xamfrà, de planta baixa i planta pis; la coberta és en teulada. La parcel·la és la mida de les cases de cós; no obstant això l’arquitecte optà per incloure-hi una petita zona de jardí i manllevar part del volum de la construcció que va permetre-li crear un cert joc volumètric a tot el conjunt al situar un ampli balcó a manera de marquesina en la façana orientada al jardí. En aquest balcó es fa visible l’ús del formigó i de balustres prefabricats del mateix material. Una pronunciada cornisa,  a manera de barbacana o voladís  i amb el recurs en escates de rajols separa la barana del terrat de la resta de parament. Una garlanda ornamental realitzada amb petits còdols de riu on s’hi reprodueixen flors recorre aquesta barana de la coberta del terrat.

Façana carrer Torras i Bages

Detall de la façana

Façana principal

Façana principal

L'accés el situà en el carrer Vidal i Ribas mitjançant un barri de ferro que dóna al petit jardí; damunt d'aquesta porta escalonada hi ha un petit mur recobert en la zona superior per petits còdols de riu que, a manera de llengua serpentejant s'enfila per la paret lateral i manté una continuïtat amb la barana corvada del jardí.

La façana del carrer Vidal i Ribas adopta una solució diferent a la que descrivíem abans podent constatar la llibertat compositiva del Modernisme. En aquesta façana més estreta, dues finestres aparellades i resoltes en arc escalonat amb reixes mostren l’aplicació de petits còdols, element ornamental que també trobem en la part inferior del terra del balcó i en la zona superior del mateix. La resta de parament és llis i amb un cromatisme grogós tal com era en origen, malgrat el pas dels anys.

Casa unifamiliar de Josefa Serra de Molins.mp3
Locución en español
Locució en català

 

Salta a la part superior