Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/04/2024 21:29:47

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Ruta del modernisme
Punts de la Ruta

Col·legi de Sant Miquel (Taller Sant Miquel)

Riera Pahissa, s/n

Autoria desconeguda

 

Col·legi de Sant Miquel

Les transformacions urbanístiques d’aquests darrers anys també han alterat l’heretat d’Erasme de Gònima que s’estenia fins a la part alta de Sant Feliu. Avui la finca s’ha compartimentat i el Col·legi Sant Miquel, avui Escola-Taller Sant Miquel, que formava part de la mateixa propietat, ha quedat com un element aïllat, però, més fàcilment visible.

El Col·legi Sant Miquel, amb accés des de la riera Pahissa, tot i que es desconeix l’autoria i la data de construcció, probablement va tenir la intervenció de l’arquitecte Bonaventura Conill; sobretot en la part de l’edifici que pren la forma d’un castell amb torreó quadrat. La restauració a la qual ha estat sotmès tot el conjunt, el 2008, ha tornat a dotar l’edifici de la singularitat que tingué.

Es tracta d'un edifici aïllat, integrat per dos construccions. L'una, com hem indicat, correspondria a la que té planta baixa i dues plantes pis i, en un dels extrems, un torreó quadrat coronat per merlets.  És l'element més singular amb l'aplicació d'estucs en el seu parament on s'hi reprodueixen garlandes de flors i hi ha l'aplicació de peces de ceràmica de motius florals. Tot en sintonia amb el Modernisme que pren en el neomedievalisme els seus referents. La coberta de tot l'edifici és a quatre vessants; de teules vidrades amb una pronunciada barbacana.

L’altre construcció, potser corresponia a unes antigues cavallerisses. Es tracta d'un edifici més baix, amb coberta a dues vessants de teules, amb grans portalades d’arc rebaixat en la planta baixa i amb una petita torratxeta, en l’extrem de la planta pis, que recorda les construccions defensives amb petites espilleres per vigilar l’entorn.

Col·legi de Sant Miquel.mp3
Locución en español
Locució en català

 

Salta a la part superior