Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/02/2024 01:21:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Inauguració del pioner Centre d'Alt Rendiment públic-privat en esports electrònics HERON Sant Feliu

05/07/2021
Lectures: 3818
Inauguració del pioner Centre d'Alt Rendiment públic-privat en esports electrònics HERON Sant Feliu

El passat dijous dia 1 de juliol es va donar el tret de sortida al Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics HERON Sant Feliu.

En el vessant esportiu, el C.A.R. serà un espai on poder investigar, orientar, entrenar i facilitar la vida dels esportistes tecnològics amb la intenció de millorar les seves capacitats físiques i cognitives i amb atenció també als aspectes psicològics. El C.A.R. HERON Sant Feliu serà un concentrador de formació i aprenentatge que oferirà als jugadors i als clubs tota la infraestructura que demana la seva preparació per a les competicions i tornejos. Això inclou no només l'equipament i els espais de treball, sinó també el suport de professionals de diferents àrees, un espai on aglutinar els projectes i actors i agents, tant locals com comarcals, unificant esforços i conduint aquest nou ecosistema. També es promouran les competicions i esdeveniments d'esports electrònics a la ciutat.

Però la gran aposta en continguts del C.A.R. HERON Sant Feliu, i el tret diferencial que fa únic i especial aquest projecte, és que posa tots els seus recursos al servei d'iniciatives i projectes de caràcter social i ciutadà, tal com ens va explicar Jonathan Gómez, responsable d'esdeveniments i experiències del centre.

En l'acte inaugural, amb un aforament reduït per tal de garantir els protocols en prevenció de la Covid-19, una trentena de convidats van poder conèixer el projecte (col·laboració públic-privada pionera en l'àmbit estatal i europeu dels eSports), i les seves dimensions.

L'Alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, i el regidor d'Innovació i Tecnologies Aitor Rivera, van donar la benvinguda als assistents tot remarcant la importància del projecte com a insígnia d'una ciutat oberta a liderar aquest nou sector en l'economia taronja digital.

Per la seva banda Albert Carpi, director del projecte HERON Sant Feliu, va explicar el funcionament del centre i els diferents eixos que estructuren el seu contingut.

L'esdeveniment va ser conduït per en Jan Bermudez que va presentar totes les iniciatives que es duran a terme:

eSports Talks, una serialització de xerrades amb actors clau, que en la seva primera temporada explorarà els següents camps:

  • eSports Talks CARE: Amb activitats relacionades amb salut, benestar i prevenció de riscos.
  • eSports Talks CLUBS: Dinàmiques on es donaran a conèixer als integrants i els projectes esportius de clubs amateurs.
  • eSports Talks JOBS: Xerrades on es parlarà de l'ecosistema laboral, professional i d'emprenedoria associat als esports electrònics.
  • eSports Talks VALORS: Activitats relacionades amb la vessant educativa, de divulgació i conscienciació sobre temes d'interès social.

També s'aprofundirà en la capacitació de soft skills mitjançant tallers.

L'objectiu dels tallers és poder desenvolupar i acreditar, una sèrie de competències, que cada vegada són més demandades en el mercat laboral.

  • Taller d'empatia: desenvolupament de la capacitat d'empatitzar i conèixer les necessitats dels altres.
  • Taller de creativitat: desenvolupar habilitats per a millorar la capacitat creativa i la innovació.
  • Taller de treball en equip: desenvolupar habilitats per a millorar la capacitat del treball i gestió de grups
  • Taller de comunicació: desenvolupar habilitats relacionades amb la comunicació personal.

Per a materialitzar tots aquests continguts HERON Sant Feliu fa una clara aposta per la co-creacio i la col·laboració amb agents i entitats locals i estatals.

A continuació vam poder escoltar les intervencions d'aquests actors, els quals en van donar un tast dels continguts que estan per venir.

La Júlia Nuñez, presidenta del Club d'eSports local SFLightens va presentar la seva entitat en un recorregut des dels inicis, passant per aquelles activitats que els han fet créixer, com el Torneig Sant Feliu Open, i amb una mirada al futur on juntament amb el CAR HERON Sant Feliu esperen poder assolir noves fites esportives.

En Jon Llaguno, director de Ween Games i presentador del programa eSports Business Live ens va meravellar amb una ponència explicativa del sector en caire econòmic, fent especial èmfasi en la importància d'invertir en aquest sector per tal de fer-lo madurar i créixer. Aquesta aportació des del sector dels esports electrònics va posar en valor el rol actiu de l'Ajuntament recolzant aquesta iniciativa i l'apostar per l'atracció del talent i el suport a les startups vinculades.

Per la seva banda, Jenifer Gaston, doctorada en llengües i cultures romàniques i actualment professora de francès i especialista en formacions sobre feminisme, ens va aportar dades en una ponència sobre el ciberassetjament i el paper de la dona en els eSports, un camí cap a una igualtat encara llunyana que haurem de lluitar junts.

Per últim en David Espert, santfeliuenc i cofundador de MTK Space, un espai de treball audiovisual i cultural cooperatiu referent a la comarca, va parlar sobre el món audiovisual i la revolució que està patint la comunicació amb el naixement de nous canals com Twitch, els influencers i com amb els eSports, convergeixen en l'ecosistema cap al qual ens dirigim.

Un cop finalitzades les ponències els assistents van gaudir d'un espai relacional tot compartint impressions, diversos fils de conversa van coincidir en valorar positivament l'impuls de l'Ajuntament cap a aquest projecte, de la mà de HERON Sant Feliu i CO-Innova_LAB, necessari per a posicionar a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat a l'avantguarda del sector dels videojocs i els eSports, tot desitjant molts èxits i encerts a l'equip del Centre d'Alt Rendiment.

El Centre d'Alt Rendiment "HERON Sant Feliu" està ubicat a la planta baixa de la Torre del Roser, a les instal·lacions de CO-Innova_LAB, com a entorn d'incubació i acceleració, dins del seu programa municipal de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab", és un espai de connexió i aglutinament d'iniciatives innovadores, amb vocació de facilitar l'experimentació en l'entorn social de la ciutat. Servint com a nexe entre professionals de l'ecosistema digital, del sector creatiu i mèdia de Sant Feliu.

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior