Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/04/2024 08:19:44

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

HERON Sant Feliu, una col·laboració públic-privada pionera en l'àmbit estatal i europeu dels eSports

17/03/2021
Lectures: 3965
HERON Sant Feliu, una col·laboració públic-privada pionera en l'àmbit estatal i europeu dels eSports

Cada cop més clubs d'esports tradicionals prenen la decisió d'incorporar esports electrònics dins la seva oferta esportiva.

El motiu darrere d'aquest interès és comú: és una bona forma d'arribar al públic jove. Aquell comprès entre els 15 i els 35 anys.

En un moment de clara evolució en el consum de continguts, els eSports han aconseguit fer-se lloc important dins de les preferències d'una generació que trenca, en molts casos, amb les fórmules habituals.

Així doncs, els eSports són el territori perfecte per arribar al target jove. Les marques busquen connexió amb el seu públic, que en l'actualitat està una mica allunyat dels mitjans de comunicació tradicionals, els esports electrònics s'estan convertint en un fenomen cultural amb un creixement imparable tant en l'àmbit nacional com internacional.

Totes les companyies estan veient que els joves han deixat de consumir televisió per veure YouTube, que els joves estan deixant de veure i jugar a futbol per ser 'amos' d'un equip als comandaments d'un ordinador o consola i en molts casos creadors de contingut.

Per als clubs esportius, molts dels quals estan creant equips, és una oportunitat. El futbol, per exemple, és un sector madur i no hi ha gran possibilitat de creixement. Per això, busquen altres formes de créixer, els eSports ofereixen aquestes possibilitats, en tractar-se d'un sector jove en les primeres etapes de creixement.

En aquests aspectes el Centre d'Alt Rendiment dels esports electrònics Heron Sant Feliu és una iniciativa pionera en l'àmbit estatal i europeu.

Les instal·lacions comptaran amb tota la infraestructura necessària perquè els equips d'eSports puguin dur a terme la seva activitat esportiva: entrenaments, formació, competicions, etc.

El C.A.R. d'eSports Heron Sant Feliu és un espai on els clubs d'esports tradicionals, interessats a realitzar actuacions en el camp dels esports electrònics, podran rebre informació, assessorament, formació i acompanyament professional en aquestes matèries. 

El Centre d'Alt Rendiment Heron Sant Feliu estarà ubicat a la planta baixa de la Torre del Roser. CO-Innova_Lab, com a entorn d'incubació i acceleració, dins del seu programa de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab", és un espai de connexió i aglutinament d'iniciatives innovadores, amb vocació de facilitar l'experimentació en l'entorn social de la ciutat. Servint com a nexe entre professionals de l'ecosistema digital, del sector creatiu i mèdia de Sant Feliu.

En aquestes primeres etapes del Centre d'Alt Rendiment en eSports Heron Sant Feliu, s'ha realitzat un contrast amb l'Albert Carpi en el marc de les primeres actuacions del C.A.R. on, més enllà de competicions de videojocs i l'afany professionalitzador dels equips d'esports electrònics, suposa investigació, orientació, entrenament i capacitació al voltant de les competències digitals però també de les anomenades soft skills o habilitats toves que són les que faran millorar en adaptabilitat, creativitat, empatia i comunicació als cyberatletes que hi formin part. 

L'Albert és director de projectes a Heron Sant Feliu, coach i analista, especialitzat en gestió i desenvolupament d'equips d'eSports.

 

Noticies relacionades;

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior