Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/05/2024 13:48:12

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

eSports i videojocs made in Sant Feliu (3): Entrevista a SF Lighteens

16/07/2020
Lectures: 5686
eSports i videojocs made in Sant Feliu (3): Entrevista a SF Lighteens

INNO-GAMING SANT FELIU no para!

En aquesta ocasió hem entrevistat a Rubén Olivas i la Júlia Núñez socis fundadors de SF Lighteens, un Club eSports de Sant Feliu de Llobregat.

El club, compta amb una acadèmia de League of Legends al Casal Jove de la ciutat, però també realitzen altres activitats com tallers educatius amb temàtica de videojocs a les escoles, xerrades informatives sobre eSports,   i organització d'esdeveniments i tornejos, a Sant Feliu han organitzat el Torneig virtual "Sant Feliu Open", el Torneig benèfic en favor de Juegaterapia.org o el Festival "Sant Feliu eSports Day".

Gràcies a que la Júlia és psicòloga, a SFLighteens tenen l'avantatge de poder treballar aspectes com el desenvolupament de Soft Skills, el treball en equip, gestió d'emocions etc...vam poder escoltar-la fa uns dies a Ràdio Sant Feliu on explicaba com fer un bon ús dels videojocs i els múltiples avantatges que tenen.

Com sorgeix la idea de crear un club de eSports?

Sempre havíem estat seguidors dels esports electrònics i teníem la sensació de què era una forma d'oci que no es tenia gaire en compte a nivell municipal. Per aquest motiu, ens vam aventurar a fer un torneig de videojocs i, al veure tota la gent que va venir a l'esdeveniment, ens vam adonar de la importància de crear un espai pels joves on poder compartir aquesta passió pels videojocs. Així va néixer el nostre projecte i, poc a poc, d'aquest punt de trobada local per entrenar a videojocs pel qual començàvem, vam anar creixent fins a fer-nos lloc a l'escena competitiva amateur.

Creus que la vida d'un esportista de eSports és curta a causa del desgast que hi ha o creus que es pot jugar fins als 50 anys, per exemple?

És molt estrany veure jugadors de més de 24 anys a l'elit dels eSports, això és cert, però res no impedeix a algú de 50 anys posar-se a jugar i competir en altres tipus de lligues. Hi han competicions menors a la majoria de regions, i encara que la mitjana d'edat sigui d'uns 18 anys, segurament no sigui el primer "senior" en participar-hi. A més, hi han altres sortides apart de la competició que poden impulsar la carrera de qualsevol jugador, com per exemple l'streaming.

Júlia, com a psicòloga, pots explicar-nos els beneficis de jugar a videojocs i concretament als eSports 

Hi ha cada vegada més estudis que remarquen els potencials beneficis que aporten els eSports. Les habilitats que es potencien gràcies a aquests son numeroses. En primer lloc, cal destacar la millora en habilitats cognitives bàsiques; com l'agilitat mental, la presa de decisions, l'atenció, la memòria i la multitasca. A més, sota el nostre punt de vista, els eSports han de ser eina de transmissió de valors; valors de respecte entre jugadors, esportivitat, responsabilitat i confiança en un mateix i en els altres. Per aquest motiu, donem molta importància al treball en comunicació, cooperació i autoregulació conductual. Per últim, els videojocs són una via per treballar la intel·ligència emocional; permeten augmentar la tolerància a la frustració i l'estabilitat emocional.

Un estudi intern d' AEVI (Asociación Española de Videojuegos) preveu un increment de fins als 1.000 empleats en el sector eSports al nostre país en 2020, què opineu? Quin potencial de creixement creieu que té l'associació SF Lighteens?

Creiem que és un sector en ple creixement i que encara queda molt per tocar sostre. Tot i això, cal molta prudència i treball entre bambalines. Esperem que amb els anys tot es normalitzi encara més i que puguem viure d'allò que ens agrada tant. Per part de Lighteens, cal dir que just acabem de començar a bregar i que tenim un llarg camí per endavant ple d'il·lusions.

Com imagineu el sector dels esports i els videojocs a Sant Feliu de Llobregat?

El sector dels videojocs està a l'alça arreu del món i Sant Feliu està apostant per impulsar iniciatives que s'emmarquen dins aquesta forma d'oci i de competició, com per exemple la nostra associació. Així que pensem que a dia d'avui ja és una realitat que Sant Feliu és capdavanter en els eSports a nivell municipal. Imaginem, en un futur no molt llunyà, una ciutat on els i les joves amants dels videojocs puguin reunir-se per compartir el joc, on hi hagi espais on es retransmetin les competicions mundialment seguides d'eSports i que tingui un equip municipal (SF Lighteens jeje) competint a primera línia de l'amateur.

Com creieu que podeu atreure talent al vostre club?

Guanyant i fent les coses bé. El fet d'avançar, anar actualitzant el nivell dels equips i veure que els jugadors que ens deixen tornen més tard o ens recorden amb un somriure, ens demostra que no anem pas malament i que la metodologia de treball que emprem funciona. Seguirem apostant fort per la formació, la millora continua, l'educació en valors i el bon tracte amb els jugadors de tots els equips de Lighteens, és la nostra filosofía.

Quins seran els propers passos que teniu previstos com a associació?

Tenim bastants projectes en ment. A nivell competitiu, potenciarem al màxim la formació dels jugadors per tal d'ascendir a lligues superiors i fer-nos lloc a l'escena competitiva. D'altra banda volem seguir oferint oci i activitats lúdiques a la ciutat ja sigui organitzant esdeveniments, tornejos o xerrades. A més, volem continuar evolucionant, creixent i compartint valors i coneixements amb infants, joves i famílies.

No us perdeu les següents entrevistes que tenim per vosaltres! 

Notícies relacionades:

Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc de les Iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior