Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/06/2024 02:50:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Incorporació a Sant Feliu Innova de la nova AODL en transformació digital i promoció de l'atracció de sectors productius emergents.

20/02/2023
Lectures: 2235
Incorporació a Sant Feliu Innova de la nova AODL en transformació digital i promoció de l'atracció de sectors productius emergents.

El Programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) té com a finalitat dinamitzar, promoure i executar ?en col·laboració amb els actors rellevants del territori? les polítiques i els projectes que afavoreixin la dinamització social i econòmica del territori, mitjançant un desenvolupament socioeconòmic generador d'ocupació el més integrat, equilibrat, equitatiu i sostenible possible.

En el marc d'aquest programa s'incorpora al programa municipal d'innovació Sant Feliu Innova com a nova tècnica AODL de Transformació digital i promoció de l'atracció de sectors productius emergents, l'Ester Francisco, que centrarà el seu dia a dia en l'atracció d'inversió productiva i la localització de noves iniciatives empresarials amb component disruptiu, connectant-les i interrelacionant-les des del punt de vista de la innovació.

Donat el seu perfil emprenedor relacionat amb l'àmbit del turisme, les noves realitats i la transformació digital, l'Ester va formar part de la comunitat d'emprenedoria innovadora INnòmades. Com a santfeliuenca, és ben coneixedora de la ciutat i del seu teixit productiu al qual des del seu nou rol com a AODL podrà transmetre la seva experiència com a emprenedora així com transferir el seus coneixements en matèria d'innovació tecnològica en els seus assessoraments a emprenedors/es i start-ups locals. 

En coordinació amb l'AODL d'Innovació, nous formats d'emprenedoria i especialització intel·ligent, Lidia Alonso, la qual porta a terme la generació d'innovació productiva (concentració, acceleració i incubació, transferència), l'Ester s'encarregarà de connectar aquestes noves iniciatives productives innovadores (atracció, localització, connexió i xarxes).

El seu Pla de treball incorpora actuacions pel foment de la transformació digital a les empreses, així com l'atracció d'inversió productiva i la localització de noves iniciatives empresarials amb component disruptiu i alt valor afegit, connectant-les i interrelacionant-les des del punt de vista de la innovació. Les línies de treball prioritzades són: la captació i localització de projectes d'innovació, talent i empreses emergents a la ciutat; l'assessorament i acompanyament en transformació digital i la seva transferència i valorització al teixit productiu local; la promoció i l'impuls de la intraemprenedoria empresarial (emprenedoria corporativa); i l'articulació i dinamització de comunitats multi-agent d'innovació oberta empresarial orientades a reptes corporatius i de territori. Entre les actuacions també donarà impuls a iniciatives incloses dins del Pla d'Actuació del Mandat com és la consolidació de l'ecosistema local d'innovació amb capacitat tant per a la captació com per a la retenció, l'impuls i la connexió del coneixement.

Alhora, el seu pla de treball està relacionat amb el foment de la innovació digital i es sustenta tant en l'Agenda Urbana de Catalunya (AUC) com en el punt 9.1 de l'Agenda Urbana Espanyola (AUE) "Favorecer la sociedad del conocimiento y avanzar hacia el desarrollo de las ciudades inteligentes (Smart cities), els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i el punt 9.5 "investigació científica, capacitat tecnològica", així com la NAU nova agenda urbana internacional (66; 150; 151; 157) i l'Agenda urbana europea en el seu apartat de partenariats "Transició digital (Smart Cities)". 

Els AODLs integren a l'estratègia de la ciutat i a l'Agenda Urbana 2030, diversos reptes d'innovació, vinculant creixement econòmic, col·laboració público-privada i ecosistemes locals d'innovació mitjançant els reptes socials i empresarials a través de la innovació.

La nova agent treballarà també en l'impuls dels 3 sectors estratègics identificats com a emergents, i que conformaran els vectors principals de CO-Innova_LAB Sant Feliu com a centre de referència en matèria d'innovació:

  • Economia taronja (Indústries Culturals i Creatives) digital.
  • Economia platejada i de les cures, sector sociosanitari i del benestar, serveis relacionats amb la salut i vida digna. 
  • Economia del coneixement: Talent, aprenentatge, soft skills i innovació educativa.

També formarà part de les seves tasques tant el re-impuls del projecte RSInnova com la dinamització de les diferents comunitats d'innovació (Open Sant Feliu) de la ciutat. 

En definitiva, el programa municipal d'Innovació ha comptat amb agents d'ocupació i desenvolupament econòmic local (AODLs) des de 2008 i aquesta nova incorporació permetrà seguir fent desenvolupament econòmic local des de la innovació.


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".


Notícies relacionades: 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior