Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2019 08:15:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

  04/07/2019
  Lectures: 174
  Open Data Cloud, una iniciativa que vetlla per la innovació pública i social i la transparència

  Aprofitant que fa uns dies es va celebrar la Jornada Divlgativa Open Data al Citilab "Reutilitzar dades obertes per innovació pública, social i a la empresa", fem un breu repàs de quines iniciatives duu a terme l'Ajuntament de Sant Feliu envers a les dades obertes per tal de posar disposició de la ciutadania i sectors industrials informació útil i de qualitat, que permeti i fomenti la creació de serveis de valor afegit.

   Al 2013, l'Ajuntament de Sant Feliu es sumava a l'iniciativa Open Data Cloud Barcelona, un projecte liderat per l'Ajuntament de Barcelona que suposa un nou marc de col·laboració entre municipis per compartir necessitats, experiències i coneixements. Però què és l'Open Data? Són totes aquelles dades de caràcter públic i amb accés i ús lliure que l'administració posa a disposició dels ciutadans i empreses per tal que les puguin analitzar, reutilitzar i redistribuir. Són dades detallades, actuals i precises que estan automatitzades i poden ser processades per un ordinador amb formats oberts com el XML.

  Gràcies a la implementació del portal Open Data, tothom pot consultar i descarregar dades obertes de l'Ajuntament de Sant Feliu. L'objectiu de l'Open Data Cloud Barcelona és el reaprofitament de les dades per generar valor econòmic creant serveis i aplicacions que millorin la qualitat de vida de la ciutadania. Això també permet que l'administració pública millori en transparència i govern obert, alhora que fomenta la generació de riquesa mitjançant una gestió intel·ligent dels recursos (govern intel·ligent).

  A més, qualsevol ciutadà podrà accedir a Catàleg de Dades Obertes de l'Ajuntament de Sant Feliu a través del nostre Portal de Dades Obertes que permet l'estandardització en la definició de catàlegs de documents i recursos d'informació. Pots accedir-hi fent clic aquí.  

   Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

  Notícies relacionades:

   

  ENVIAR PER EMAIL
  * Camps obligatoris
  Enviar