Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/05/2024 16:05:39

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Avançant cap a la sostenibilitat

Sant Feliu fa anys que disposa de polítiques per contribuir a la millora del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. L’any 2018 ha aprovat un nou Pla d’Acció pel Clima i Energia Sostenible per tal de donar compliment als acords de la Cimera de París 2016. Al marge d’aquest fet, constantment es fan accions per fer la ciutat més sostenible. Així, hi ha en marxa un pla de renovació de l’enllumenat públic. A més, els equipaments municipals incorporen progressivament sistemes d’energia renovable, alhora que creix el número de vehicles i bicicletes elèctriques de la flota municipal.

El PAESC unifica en un únic instrument les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic. Els municipis que s’adhereixen al PAESC es comprometen a:

 • Mitigar el canvi climàtic. Objectiu 2030: Inclou totes les accions encaminades a desaccelerar l’escalfament global del planeta: substitució de combustibles fòssils per altres provinents d’energies renovables, foment de l’estalvi energètic, increment de l’eficiència energètica o rehabilitació dels edificis entre altres. Amb aquestes accions es persegueix assolir els següents objectius per l’any 2030:
  • Reducció de les emissions de GEH com a mínim en un 40%.
  • Disminuir com a mínim en un 27% l’ús d’energia primària, augmentant l’eficiència energètica.
  • Com a mínim el 35% de l’energia consumida ha de provenir de fonts d’energia renovable.
 • Adaptar-se al canvi climàtic. Objectiu 2030: per tal de respondre als impactes climàtics que ja s’estan notant i continuaran succeint com a conseqüència de l’acumulació històrica de GEH a l’atmosfera. Les mesures d’adaptació han d’anar encaminades a gestionar el risc, reforçar la capacitat dels diferents sectors:
  • Anàlisi dels esdeveniments i ajusts dels escenaris climàtica a escala local.
  • Modelització dels impactes i estudis locals.
  • Avaluació de la vulnerabilitat local i dels riscos del canvi climàtic.

Pacte dels Alcaldes

Salta a la part superior