Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/12/2019 07:10:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament

Soterrament

24/07/2019
Lectures: 1474
Escollits els deu finalistes del Concurs Internacional de projectes per urbanitzar l'espai alliberat pel Soterrament

El jurat d'experts del Concurs Internacional d'Urbanisme ha seleccionat per a la primera fase, un total de 7 candidatures de la modalitat A, destinada a participants de reconeguda i acreditada experiència, i 3 candidatures de la modalitat B on els inscrits amb menys experiència han presentat, en aquesta primera fase, una proposta prèvia d'alta qualitat. D'aquests últims només es coneix el lema del projecte.

Al concurs s'han inscrit més d'una trentena arquitectes de Catalunya, de l'estat i d'altres països europeus com Bèlgica, Holanda, Itàlia i França.

Prèviament a la trobada, celebrada a la sala de plens aquest mes de juliol, els membres amb vot del jurat van fer de forma aïllada i per parelles, una l'anàlisi prèvia en relació als altres apartats de la modalitat A. L'objectiu d'aquest repartiment previ era que el jurat fes una valoració de les fitxes de cada apartat sense conèixer les puntuacions de la mateixa candidatura en d'altres apartats. D'aquesta forma, es garanteix, per un costat, la no traçabilitat de les candidatures i, per l'altre, la utilització d'un criteri de valoració únic, transversal i consensuat per a cada apartat, preservant en tot cas la neutralitat, imparcialitat i objectivitat del Jurat d'experts.

A la sessió presencial es van posar en comú aquestes valoracions inicials per unificar criteris entre apartats i també es van valorar els projectes presentats dins de la candidatura B. En les cinc propostes recollides el jurat ha valorat positivament l'enfoc comú en totes respecte als nous espais lliures orientats a l'estada i circulació de vianants en detriment d'aquells dominats per la circulació rodada.

Les reflexions aportades venen acompanyades d'esquemes i diagrames d'usos i de nous espais verds que s'emplacen en relació a les vores actuals del corredor.

 Els estudis seleccionats que passen a la segona fase són:

  • BAU Barcelona, Arquitectura i Urbanisme
  • SBS, Simón i Blanco, SL conjuntament amb Batlle i Roig
  • UTE formada per Agence TER, ONL Arquitectura i Ana Coello
  • UTE formada per Jornet Llop Pastor Arquitectes, BAAS Arquitectura i TRN Taryet
  • UTE formada per Mateo Arquitectura i Michel Desvigne Paysagiste
  • UTE formada per TVK Architectes Urbanistes i INGEROP T3
  • UTE formada per Vora Arquitectura, Amador Ferrer i Espinàs i Tarrasó SCP
  • Candidatura sota lema: HOLA VEÏNS
  • Candidatura sota lema: PROMENADE CENTRAL
  • Candidatura sota lema: VOULEZ-VOUS

Per a aquesta segona fase, els deu estudis d'arquitectura i urbanisme seleccionats tindran 70 dies naturals per preparar, realitzar i presentar una proposta amb un alt nivell de detall de la zona alliberada per les vies. Aquest projecte haurà de ser lliurat de forma anònima i sota un lema per tal que el jurat els pugui valorar i puntuar. Les tres propostes amb més puntuació passaran a la tercera i darrera fase on es faran públiques i la ciutadania podrà escollir-ne una a través d'una consulta popular al mes de novembre.

 

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar