Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/04/2025 12:03:17

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

CONFINT - Tinguem cura del planeta

Participació al projecte Tinguem cura del planeta 17. Aliances per a assolir els objectius

 

El projecte "Tinguem Cura del Planeta" és un procés global impulsat, en els seus inicis, pel govern brasiler, que convida a joves de tot el món a reflexionar i actuar per a millorar el planeta. És un procés educatiu que busca el compromís i la responsabilitat dels joves per superar la crisi social i ambiental que pateix el nostre planeta, mitjançant un procés interactiu protagonitzat per joves d'entre 13 i 16 anys de diferents localitats, regions, països i continents que aprenen i actuen units per un objectiu comú: tenir cura del planeta.

Sant Feliu hi participa des de l'any 2010 des de l'Oficina de Serveis Ambientals, coordinant el projecte a nivell català, estatal i europeu. En cada edició, alumnat i professorat de les Escoles+sostenibles de Sant Feliu representen la nostra ciutat a les conferències celebrades, explicant aquells projectes de millora ambiental que es tiren endavant des de les escoles, amb el suport de l'Ajuntament. 

Per a la dinamització de les Conferències als centres escolars catalans podeu consultar la Guia metodològica Tinguem Cura del Planeta, amb informació històrica del procés i propostes de dinàmiques per fer els passos de la Conferència. També disposeu del del vídeo resum del procés.

Un mètode innovador

El procés global es basa en quatre pilars essencials:

  • La noció de "responsabilitat". El reconeixement de les responsabilitats o compromisos individuals i col.lectius és l'eix potenciador del procés. Cada ciutadà és responsable dins els seus límits d'accés a la informació i al poder.
  • Jove escull jove. Els delegats i delegades, representants de l'alumnat a les conferències, són elegits, per vot o per consens, pels seus iguals.
  • Jove ensenya jove. Un equip de joves de 18 a 30 anys d'edat coordina els tallers dels joves més petits durant les conferències. Són els facilitadors.
  • Una generació aprèn amb l'altra. Malgrat que els joves són els protagonistes del projecte, el vincle i el diàleg amb les generacions involucrades són primordials. Pel que fa a l'educació per a la sostenibilitat, aquesta característica és encara més important quan es basa en els conceptes nous que el jovent pot transmetre a l'entorn.

Trobades catalanes:

Curs 2023-2024 XI CONFINT Catalana. Prat de Llobregat el 16 d’abril del 2024

 

 

Curs 2022-2023 La Conferència “Tinguem Cura del Planeta” celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món. 

 

Curs 2021-2022 El 28 d’abril es va celebrar al Prat de Llobregat la IX Conferència catalana de joves del projecte “Tinguem cura del planeta”

 

 

 

Trobades estatals:

VI CONFINT estatal: “Enreda’t pel Clima”. Granada del 15 al 18 d’octubre de 2023 

De Catalunya hi han participat 11 joves, 4 docents, 2 tècniques i una facilitadora provinents de la XESC (Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya. 

V CONFINT estatal: “Transformant l’escola per a transformar pobles i ciutats”. Guadarrama, del 3 al 6 d’octubre de 2021

De Catalunya hi han participat 12 joves, 2 professores, 2 tècniques i una facilitadora provinents dels programes Escoles Verdes, Escoles + Sostenibles de Barcelona i Escoles Sostenibles de Sant Feliu de Llobregat. 

 

Si sou un centre de secundària i voleu afavorir la participació de l'alumnat us animem a participar en aquest projecte internacional. Poseu-vos en contacte amb l'Oficina de Serveis Ambientals i us n'informarem.

Cursos anteriors:

Mostra esdeveniments
Propietats:
=
Propietats:
=
Resultats: de 1 a 10 de 11
Data/HoraTítolLloc
19:00
Setmana del Patrimoni. Conferència "Migracions i repressió política (1940-1945)"Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (Centre Cívic Mas Lluí)Esdeveniment públic
19:00
Setmana del Patrimoni. Taula rodona de persones vinculades a diferents comunitats d'origen de migracions en cadena de: Laujar de Andrax, Benassal, Tresjuncos, Salamanca, etc.Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (Centre Cívic Mas Lluí)Esdeveniment públic
19:00
Setmana del Patrimoni. Taula Rodona. Història de l'abastament d'aigua i el seu control.Biblioteca M. Roig - Sala Joana RaspallEsdeveniment públic
11:30
Instal·lació mural col·lectivitzacions
Pl. LLUÍS COMPANYS 0001 BX
SANT FELIU DE LLOBREGAT
Esdeveniment públic
16:30
Setmana del Patrimoni. Dissabte 18 de novembre, 16.30 h Visita a l'Estudi Oleguer Junyent.
Esdeveniment públic
09:00
Setmana del Patrimoni. Itinerari urbà. Història de l'abastament de l'aigua a Sant Feliu. El 150 aniversari de l'arribada de l'aigua a la plaça de la Vila (1873)
Esdeveniment públic
19:00
Conferència "El fruiterar: un paisatge d¿aigua abans del Canal de la Infanta" Arxiu Comarcal del Baix Llobregat (Centre Cívic Mas Lluí)Esdeveniment públic
10:00
Setmana del Patrimoni. Itinerari guiat: El Canal de la Infanta per Sant Feliu de Llobregat, 200 anys després. Agricultura viva.
Esdeveniment públic
09:00
Setmana del Patrimoni. IItinerari guiat: Les mines d'aigua de Sant Feliu
Esdeveniment públic
19:00
Conferència: "Rieres i rierols travessant les vies", a càrrec de Lluís Miquel TuellsArxiu Comarcal del Baix Llobregat (Centre Cívic Mas Lluí)Esdeveniment públic
Salta a la part superior