Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/06/2024 23:43:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Rehabilitació a nivell de barri

Rehabilitació i estalvi energètic

Nom de la convocatòria:

Programa d'ajudes a les actuacions de rehabilitació a nivell de barri

Entitat convocant:

Consorci Metropolità de l’Habitatge (sota el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU)

Objecte:

Actuacions de rehabilitació en:

 • edificis d’habitatges d’ús principalment residencial
 • habitatges unifamiliars (exclosos els d’ús turístic).

Les edificacions assenyalades hauran de trobar-se incloses als Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP), prèviament delimitades. Les actuacions han de tenir per fi una millora acreditada de l’eficiència energètica.

Termini de presentació de sol·licituds:

Del 2 de maig de 2022 al 30 de juny de 2026

Poden sol·licitar-la:

 • Comunitats de propietaris, o agrupacions de comunitats de propietaris.
 • Propietaris o usufructuaris d'habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera i d'edificis existents de tipologia residencial col·lectiva.
 • Empreses arrendatàries o concessionàries dels edificis, així com cooperatives que acreditin aquesta condició, mitjançant contracte vigent, que els hi atorgui la facultat expressa per a realitzar les obres de rehabilitació objecte del programa.

Quantia i cost subvencionable:

L’import de la subvenció dependrà de l’estalvi energètic assolit amb l'actuació:

 • amb una reducció del consum d’entre un 30% i un 45% d’Energia Primària no Renovable, es pot cobrir el 40% del cost de les actuacions subvencionables amb un límit de 8.100 Euros per habitatge.
 • amb una reducció del consum d’entre un 45% i un 60% d’Energia Primària no Renovable, es pot cobrir el 65% del cost de les actuacions subvencionables amb un límit de 14.500 Euros per habitatge.
 • amb una reducció del consum major o igual al 60% d’Energia Primària no Renovable, es pot cobrir el 80% del cost de les actuacions subvencionables amb un límit de 21.400 Euros per habitatge.

Aquests límits poden ser ampliables segons circumstàncies específiques descrites a les bases.

Exemples de tipus d’actuacions subvencionables:

 • Actuacions de rehabilitació energètica de l’envolupant del edifici, com l’aïllament d’elements verticals (façanes exteriors i interiors, mitgeres, patis) i horitzontals (coberta, elements horitzontals inferiors de l’envolupant, com sostres de locals comercials o aparcaments, o solera en cas d’habitatges en contacte amb el terreny), intervenció en buits, substitució de finestres, entre d’altres.
 • Actuacions d’integració d’energies renovables.
 • Actuacions que millorin els nivells ambientals i de salut, com la retirada de productes de construcció amb amiant.

Sense prejudici que es puguin realitzar altres actuacions de rehabilitació que suposin una millora de l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors, entre d’altres.

Més informació:

Salta a la part superior