Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/05/2024 00:54:49

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

La Fundació Pi i Sunyer incorpora 3 projectes de Sant Feliu de Llobregat a l'edició d'enguany del Banc de Bones Pràctiques

24/05/2022
Lectures: 3377
La Fundació Pi i Sunyer incorpora 3 projectes de Sant Feliu de Llobregat a l'edició d'enguany del Banc de Bones Pràctiques

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals promou la millora i la innovació als ajuntaments, a través de la difusió d'experiències, la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

En aquesta edició, 3 han sigut els projectes santfeliuencs escollits pel Banc per representar una aportació innovadora i de qualitat i servir de referència per a d'altres ajuntaments o entitats locals.

Els seleccionats per la Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya són FEMPower UP Sant Feliu (Incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere -Àmbit: igualtat i gènere), Centre d'alt Rendiment Heron Esports Sant Feliu  (Formació en eSports i creació de capital social -Àmbit: noves tecnologies); i ECO-MEDIA Formació inclusiva en creació audiovisual i media (Àmbit: inclusió social). El Banc de bones pràctiques considera que són replicables i que poden servir d'inspiració a altres governs locals. (Entrevista a ràdio Sant Feliu).

Fem Power UP Sant Feliu. Incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere
 


FemPower UP Sant Feliu és la primera incubadora a nivell nacional amb perspectiva de gènere i gratuïta que neix amb l'objectiu d'afavorir la inserció professional i laboral de dones, persones trans i no binàries incloent persones transmasculines al sector de les tecnologies i, més concretament, a la indústria del videojoc.

Aquest projecte respon a la problemàtica de les incubadores existents que, tot i ser obertes a tothom, la majoria dels que hi participen són homes. A partir d'una formació i mentoria de la mà d'expertes de ressò internacional, es creen equips femenins per a la producció de prototips que seran presentats en un acte amb professionals de la comunicació dins la indústria dels videojocs i inversors amb la intenció de donar projecció mediàtica al mateix programa i als projectes finals sorgits del curs.

Aquesta acció està subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona dins del Pla "ApropAMB" i del programa "Suport a les Xarxes d'Activitat econòmica del Municipi - Emprèn i innova en Femení".



Centre d'alt Rendiment Heron Esports Sant Feliu. Formació en eSports i creació de capital social
 

El centre d'alt rendiment (CAR) Heron eSports, primer centre d'eSports públicoprivat, és una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat que té com a objectiu la consolidació d'un centre que serveixi per formar equips que puguin participar en competicions d'esports electrònics (eSports), una disciplina competitiva sorgida a partir del món dels videojocs que cada vegada compta amb més seguidors arreu del món, i que al mateix temps serveixi com a punt social per a l'aprenentatge i l'adquisició de coneixements sobre eSports i altres àmbits relacionats, com ara noves tecnologies, opcions laborals en disciplines relacionades, i bons usos de dispositius informàtics.
Inaugurat el 2021, el CAR ha aconseguit impulsar diversos equips d'eSports i fer-los competir, així com convertir-se en un punt de trobada social i difusió de coneixements al voltant dels eSports.
 



ECO-MEDIA. Formació inclusiva en creació audiovisual i media
  

ECO-MEDIA és una iniciativa de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat és una formació per a joves del municipi que estiguin a l'atur, es trobin fora del sistema educatiu i tinguin interès en l'àmbit de la creació audiovisual i els continguts multimèdia. Aquesta pràctica ofereix als seus usuaris una formació teoricopràctica fonamentada en la filosofia learning by doing i un acompanyament individualitzat que els permet, al llarg dels tres mesos de la seva duració, esdevenir competents en totes aquelles eines necessàries per posicionar-se en el mercat laboral del món audiovisual, un sector que, de la mà de les noves tecnologies està vivint una època de creixement marcat. Durant la seva primera edició, ECO-MEDIA ha format satisfactòriament a 11 alumnes d'entre 16 i 24 anys.

Aquesta acció està subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona dins del Pla "ApropAMB" i del programa "Reforç educatiu, digital i inclusiu - Labora jove".

Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local"..



Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior